Monday, October 18, 2010

bahagia ke

ari tu aq blik ke besut dgn bas sp.bumi....fuuuh gler mhl..dh lme x naik bus dari kt-besut,miss kb damn much..,tmbg 10.80,besut kb 6.80 je,nk balik kb...kb i miss u sooooo much,dlm bas tu ada la sorg makhluk ckp2 dgn aq.memandangkan aq seorg yg mesra alam aq lyn je la...lgipon x baik biarkn dy ckp sorg2,x smpi aty plak aq...dy bdk dip ilp electrical,sem last..nme ehem2x..later i told,hahaha
dy mntk no phone aq.aq x bgi then dy tnye ada fb x[mybe dh jdi norm skang klu jmpe msti tnye sal fb]...fb je kn x slh aq bgi,so aq taip nme fb aq dlm phone dy..dy suh letak no phone tpi aq x bagi..hahaha..ble kwn aq call aq perasan dy tgk mke aq,agak cover aq disitu.hahaha terperasan sebentar..dy mntk aq on9 mlm tu,
dh mmg kenormalan aq on9 fb tiap2 mlm...dy ada add and aq konpemkan..dy msg aq gne fb..msg biasa2 then dy ckp dy nk knl aq dgn lbeh rpt...aq bengon jap,aq x prnh ada dlm situasi mcm ni...so fainted...haha
aq x taw nk jwb apa,bru je knl kot x kn dh nk lbeh2...so skrg aq tgh sms dgn dy,entri aq bahagia ke...mknanyer aq pon x thu aq bhgia ke x since ada org ske n syg kt aq,i'm not used to all of this stuff...haha
p/s aq bdk suci + baik...
dy jiwang kot....hahaha

Tuesday, October 12, 2010

that interview

do u ever wonder how miserable your life today
last night i was happy
for the last two days i'm also happy
met my friend,have a joy and happy with them
and i ever wondered how bad this day
just because of that things...
i feel i'm suck...
they stalk me,such as i'm the idiot
the worst....
yes i'm not the best
but give me the chance to answer it
feel sad,worst,anger
all the [-] things around
i wanna cheer up my day

hip2x hooray

Sunday, October 10, 2010

interview

i got to go for an interview tomorrow...so friends wish me luck,a lil bit nervous..some said it's good for u
coz means that u thinking about that and u will make a preparation.....
i don't know either i'm ready or not.....

Wednesday, October 6, 2010

ishhh

apsal eh
dri aq kecik smpi la skrg ni umo aq dh nk msuk 19 asl jmpe je
or even sms je konpem gaduh
asl dye ske sgt nk cri gduh dgn aq
apa salahku apa salah ibuku...
aq pon x taw la
dogs n cat pon x mcm ni aq rse...

hidop x prnh nk amn
bru je rse nk amn dy mncul
wey aq menyampah la dgn ko...kerek sioooot mamat ni
ko ada ke x de ke...ada aq kesah
x efekkan lnsg hidop aq
slalu je buat aq skit aty...
dh la perasan jer memanjang..apa ko ingt ko tu nsem sgt ke





buat aq menyampah thp smph ada la dgn ko tu
wey plisss la can u just dissappear from my life
it sucks u know....
ada je topik nk cri hal dgn aq
what the hell....
hope not see u soon till u married
and wish me life peacefully to the fullest

Monday, October 4, 2010

remain unchanged


We start as a friend
We remain as a friend
Nothing change between us
Easier to say
Easier to see
Harder to feel
Its hurt
Yeah really hurt
Yes I’m smile
Look into my eyes
And feel what I’m feel
You will know how much I’m dying
How many times I drop my tears
How terrible my heart broken
How much I suffered
It’s all because of you
But you will never knew
Cause in love with her
Miss her
Love her
Laugh with her
How lucky she is
While I’m the lonely girl
Such a whole world laughing to me
Afraid to face the love
Scare to fall again
Deeply in my heart
I’m still waiting for you
So that one fine day
You will come to me and
Hold my hand forever

Cinta monyet,pernahkah korang rasa benda tu……maybe main-main je kan
Tapi bila sampai satu tahap yang korang betul-betul cannot forget,hanya Dia saja yang tahu bagaimana siksanya hidup masa tu  macam ditimpa satu bala yang amat besar,macam sebijik batu hempap kepala korng.masa tu tak banyak yang korang dapat fikir..
Tambah naya kalau itu adalah fisrt love,aku memang sokong first love never forget…bagi aku frasa tue memang betul..untuk aku la.orang lain aku tak tahu.tambah naya kalau minat dalam diam,macamduri dalam daging je perasaan tue.siksa gila…yang teramat.aku sampai tak boleh nak manage aku punya perasaan.down giler…tapi salah aku jugak,4 tahun aku minat dia tapi aku tak pernah bagi hint kat dia yang aku minat dia,last2 bila dia kapel dengan orang lain@aku punya kawan sendiri,padan muka aku macam kna lempar dgn telur tembelang.macam korang naik basikal and then jatuh sorang diri.tak boleh nak salahkan sesiapa.tu la aku tak pernah ada keyakinan diri bila berhubung soal mcm ni.i am not myself.
But friend aku ckp normal as pompuan kalu mnt kt  dak laki.menandakan yang aku ni normal dan berperasaan.yeye normal.bila dah tahu normal makan diri plak….ye la dia dah hepi dengan orang lain aku masih gak sendiri,aku tak pernah la plak nak cari coz aku taw aku pnye kekurangan diri,well I like to put maself like this.moga dorang hepi dgn life dorang walaupun aku dah hepi dgn life aku but bila aku sesorang mula la nk igt blik benda2 dulu…mostly benda ni la.tapi asalkan orang yang aku minat dan sayang hepi aku pun tompang sekaki
Walaupun dalam hati ni membengkak dan dorang pun tak pernah nk share dorang pnye hepinness dgn aku(terhegeh-hegeh plak aku)
Wish dorang semoga berbahagia,kepada aku life must go on.a lot of thanks to my friends yang sokong aku,selau nasihat aku bela emo aku tak stabil,bila kaku nangis pasal benda ni,korang up kan blik aku pnyer keyakinan diri,mybe meminati dia satu kesalahan yang amt besar but  I couldn’t stop maself think about him.sebagai satu pengajaran jgk untk diri aku.JANGAN MENGGATAL.JANGAN TERPERASAAN SEORANG DIRI.HUHUHUHU.then mungkin jgk as a satu feeling yg hepi for a moment.admiring him one of the best thing in my life but knowing you as a friend just like a miracle tu me…thanks for being my frenz…
Aku hrp lps ni kalu aku nak admire seseorg pun aku dah tak jadi macam ni lagi…well aku pernah dapat sms dari kwn akuu now why Allah created gaps between your fingers?so,someday da person who is made for you will come and fill those gaps by holding your hand forever…..haha up balik spirit aku…then pompuan yg baik utk laki2 yg baik.wlaupun aku tak baik at least aku cuba mnjdi ya terbaik….
All da best to all of you and for maself just walk steady,don’t run in your journey…steady jerrrr

tomorrow

semenjak aq ada blog ni rajin la plak nk type
seme bnda yg aq rse nk tulis kt sini
esk dh nk start prktikal....
jumpe blik pak cik mak cik yg dh lme tggu kehdrn aq dlm hidop mereka
mlai sekrg aq x nk menaruh hrpn dlm sebuah perhbgn....
bnda tu mustahil bgi aq...
org mcm aq ni mmg ditkdirkn untk x bercnta kot =p
so aq x nk buat pape....hati aq x skit...hati seme org pon x skit
but to all those whore r coupling,i wish u all were happy with your partner
and to those who are married wishing all of u eternal happines...
hope i will found my own
so untk aq jgn gtl2 nk sms dgn org yg aq x knl
just let it flow,klu ada jodoh x kn ke mne
at the end aq jgk yg frust....

Sunday, October 3, 2010

bosan

terkurung dlm double storey house
bkn kne culik atau pon pape...
tpi x taw nk g mne
aq dkt kay tee skang...dh lme x jdi org ganu
tpi x rndu pon
location skrg dkt dgn smasza ladang....
lps melantak je baring golek2x
xtvt apa lgi yg ptut aq buat....
jogging ke...hakhakhak
dh lme aq x buat menatang tu
skrg ni xtvt menternak lemak sdg giat dijlnkn...
best woooooo buat bnda ni
tpi aq bgi warning awl2x
klu gemuk mcm aq jgn slhkn aq......
hakhak....klu cute mcm aq ok la [org la ckp aq cute aq x taw]
aq skrg ni ada sleeping pattern disturbance
dh dkt 2 mggu....
nk kte aq tln pil kuda x de la plak memndgkn aq ni seorg yg baik
mcm mne nk buat
i want my normal sleep back
sape2x nk tlg dodoikan aq tido...
pliisssss,tpi tlg la jgn nyanyi selmt mlm syg-faizal tahir[lagu yg amat sengal]

Friday, October 1, 2010

jodohmu gadisku


Titipan kasih buat pemuda dan gadis yang kucintai kerana Allah “wa’asaaam takrahu syaian wahuwakhairulakum.wa’asaa am tuhibbu syaian wahuwa sharrullakum”2:216..sahabat bila kamu membinasesuatu mulailah dengan mencari redha Allah.kerana apa?itu tau apa yang terbaik untuk kita.masakan sesuatuyang dicipta pantas untuk mengatasi takdir penciptanya bukan?wahai pemuda soleh esok kamu akan menjadi pemimpin keluarga kamu.kamu akn menjadi ayah pewaris ulama.maka hari ini kamu harus menyiapkan diri kamu.memperkukuhkan diri dengan ilmu agama agar nanti sayap kirinya akan terus teguh.wahai gadis solehah kamu yang akan menjadi ibu untuk zuriat kamu nanti.memiliki pemuda soleh idaman kamu pasti punya ujian yang hebat sebelum mendapatkannya.jika hari ini pemuda tersebut belum hadir dalam hidupmu,bersabarlah.kamu tahu kerana apa?kerana dia pastisedang taqarrub ilallh.mencari jalan agar dapat menyuntingmu.kamu kan gadis termahal.jadi pantas saja dia juga perlu jadi yang terhebat kan?kamu itu punya kekurangan.maka nanti kesempurnaan dia akan menutup kelemahan kamu.kamu yakin kan sekarang jodoh itu rahsia Allah?

1 days to go

check list
bju dh pack-belom
nursing kit complete ke x-eh aq letok mne r
ksut ready-kne kekoh lembu dh eh
bedok-erm bwk tepong gndum je la,jimat2x
deodorant-x pe konpem x bau,sbb rmh dkt nge pnti ary2 blh g gonyoh nge air grm
megi-eeeerm kte nurse kn,mne blh mkn megi bnyk2
slipar gne kire-pkai lipa jamban dh r,x cre mne aq
nota?-x taw letok tah mne dh,jap tkut dok dlm peti
hanger?-gantung bju pokok dh la
fuuuuh esk nk g posting dh,tpi x ready lgi ni
mls nye la nk g
btw thanks to my fiancee....
dh jdi my followers,kredit hour to u
hahaha