Monday, November 29, 2010

janji melayu ke janji siapa ni???

ASSALAMUALAIKUM....
    Owh why entry aq mcm tu...sbnrnya aq pegi interview untk jwtn student nurse untk gov ni..date pon lawa je 10.10.10..huhu lawa kn..date ni jgk aq frust sbb pkwe aq yg janji nk kawen dgn aq dh kawen dgn dr.halina...
apa la dr.sms ni...jnji je pndi..sian kt aq...hakhakhak...apa yg aq perasankan kt sini ni...
     psl interview tu,ada tetulis mcm ni kt bwh '6.Keputusan temu duga ini boleh diketahui mulai pada 29.11.2010 dengan melayari Laman Web SPA atau menghubungi TeleSPA No.600-83-7979 atau SMS ke 39111 dengan menaip :SPAKEP <ruang> no kad pengenalan <ruang> kod skim...hah amek ko sebijik2 aq tulis...so since today was a fairytale...eh today was the day 29.11.2010 aq dh naik kematu dh tgk laman web spa pnyer tapi x update pn...klu check dgn sms tu lgi la asyik dpt maklumat x da je...penantian 1 penyiksaan..mmg betul la tu
     aq dah mula rasa x sbr,dh la esk aq ada ada exm osce..fuh bnyk bnda yg x taw...yg uruskan spa ni pn knp la x update web tu...bosan aq,dri 2 mggu lps lgi asyik bnda yg sme je untk keputusan temuduga tu..ini janji melayu ke janji siapa yg sebenarnya ni...
     so esok osce..wish me luck my friend..i'm getting nevous when i'm thinking about it...

Wednesday, November 24, 2010

semakin terasa

tekanan semakin terasa,exam dh dkt woiiii
takut x boleh nk ckp la...hrp pass jgk
osce next week..
final exam a week after that,,
wish me luck...
aq x nak tertekan

Sunday, November 21, 2010

entah la

Assalamualaikum....
dh lama x update even aq taw bkn ada sesape pn yg nk baca aq pnyer blog,kpd sesape yg baca tu semoga Allah merahmati korg dn juga sama kpd yg x baca...walaupun dh lambat aq nk ucapkan selamt hari raya aidiladha...tpi aq x da la plak korbankan apa2 di hari raya korban ni...
mana2 tmpt yg aq pegi mesti ada daging,apasal la aq x boleh makan daging mcm org lain...bau daging pon bagi aq dah 1 macam,x kisah la daging lembu,kambing, @ kerbau semua akn buat aq jdi x selesa...kdg2 pening jgk,nk kata aq allergic dgn daging x plak,tpi aq mmg x bleh dgn daging ni...aq dapat sumpahan apa r...aq tgk mak aq masak daging masak merah pnyer la best,tpi bila aq cium je terus terbantut selera...alahai...x pe la bnyk lagi benda halal yg aq blh mkn k
apa2 pun selamt mkn daging yer semua dan ingat rye korban ni bkn setakat makan daging & korbankan lembu,kambing,kobau,unta & etc.......










Saturday, November 13, 2010

dah habis....done..fullstop

Assalamualaikum...
apa yg dh habis ni...aq pnyer praktikal kt rumah  org tua tu la,at last i'm free for a while before i get busy with the  osce & final exam...bnyk jgak la cross yg aq dpt,tpi real procedure x buat pun..just buat presentation je..pling terkilan x dapat nk inject pt's,kwn2 aq yg posting kt hosp rmai yg dpt[agak jeles sbnrnye]...
   Syukur dpt c.i yg baik je,pt's mostly schizo...skit hotak la jgak kn nk lyn diorg seme [aq sbr je bnyk]..skang ni ada kt k.b,bru je blik dri rumah skin,spend 2 days there...lme x jmpe..aq geram dgn kucing dy...gemok!!!!
best dpt peluk...esk blik rumah..jumpa parents,dh lama x jumpa...
         so starting next week,aq akn mula busy membelek nota2 yg telah berhabuk dn perlu di vacuum terlebih dahulu...hahaha,,,,senak la otak aq nnti,tpi x pe dh lme x push & put my brains under the pressure,bnyk sgt main2 dlm hidup ni,nk serious jap
         Relationship ok,getting strong..hope it will become a great bond,i'm happy with that...thanks to you muslimin...x nak tulis pnjg2x,tkut ada yg termuntah plak org baca
 SO ENJOY THE LIFE

Wednesday, November 10, 2010

Sum 41 - With Me lyrics

I don't want this moment to ever end
Where every thing's nothing without you
I wait here forever just to, to see you smile
'Cause it's true, I am nothing without you

Through it all I've made my mistakes
I stumble and fall but I mean these words

I want you to know with everything I won't let this go
These words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know
As I bleed my heart out to show and I won't let go

Thoughts read unspoken forever and now
The pieces of memories fall to the ground
I know what I did and how so, I won't let this go
'Cause it's true, I am nothing without you

On the streets where I walked alone
With nowhere to go I've come to an end

I want you to know with everything I won't let this go
These words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know
As I bleed my heart out to show and I won't let go

In front of you're eyes it falls from the skies
When you don't know what you're looking to find
In front of you're eyes it falls from the skies
When you just never know what you will find
What you will find, what you will find
What you will find, what you will find

I don't want this moment to ever end
Where every thing's nothing without you

I want you to know with everything I won't let this go
These words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know
As I bleed my heart out to show and I won't let go

I want you to know with everything I won't let this go
These words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know
As I bleed my heart out to show and I won't let go

*this song means a lot to me...just for him

Tuesday, November 9, 2010

Sum 41 - With Me


just want to share one of my favourite songs since 4 months ago...
aq x pndai lagu jiwang...lagu ni slow rock...
all the street when i;am alone...
best sgt2x...1st dgr mmg x best
tpi ble dh fhm meaning of this song...mmg leleh..<3

Saturday, November 6, 2010

it's hard but doesn't mean it's impossible

Assalamualaikum....
hmmm tjuk entry aq tu sbnrnya sme mcm aq pnyer status kt fb jgk...6 nov 2010
mmg la x ada bnda yg sng kt muka bumi ni,even nk mkn nasi pn ada bnyk proses....knp tjuk tu mcm tu sbb skrg ni aq tgh berusha siapkan aq pnye nursing journal untk praktikal...serve my right sbb aq tngguhkan aq pnye kerja....mmg la blh siapkan tpi journey untk siapkan tu berliku2...hahaha
lgi 1 bnda yg hard but not impossible is untk kurus...dh dkt sebln aq jrg mkn nsik,sbb aq x nak nanti dpt hyperglycemia then dpt diabetis...aq nk sehat sepanjng hayat,x nak dpt penyakit...skrg ni pon dh hari ke 3 berturut-turut aq x mkn nasik..hari ni aq mnum milo je..nk mkn pon x ada mood(nk mkn pon kne ikot mood jgk ke)
ok aq nk sharekan petua yg aq amek dri internet cara2 bagaiman nk kuruskan badan...

. Jika anda mengalami berat badan yang berlebihan, air limau nipis yang anda minum boleh menurunkan berat badan anda.
Caranya: Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari, setelah itu perah airnya ke dalam gelas yang berisi dengan air sejuk, masukkan ke dalam peti sejuk. Setelah itu bolehlah dijadikan air minuman setiap kali selepas anda makan tengahari dan makan malam. Cara ini boleh diikuti dengan senaman ringan. Amalkanlah meminumnya selama sebulan, berat badan anda akan beransur turun.

Petua yang mudah dan kos yang murah. Anda perlu mengambil limau nipis yang telah dicampur dengan teh tanpa gula untuk tiap-tiap hari kemudian diminum. Amalkan meminum air ini dan insyaallah perut anda yang buncit akan menjadi kempis. Petua ini untuk orang yang tiada mengidap sebarang penyakit. Selamat mencuba

aq nak disiplinkan diri aq untk amalkan dua petua ni,then if ada any changes aq akn updatekan kt blog ni...klu aq msih hidup lagi la kan...hehe
so doakan kejayaan aq...disiplin itu pentingaqaq

Wednesday, November 3, 2010

bosan....

uwaaaaaargh......apasal jiwa aq kacau...bosan sgt2x,,,boring...bertebaranlah di muka bumi ini untuk mencari rezeki..ble aq nak jadi bdk baik ni..rse mcm nk tkr je kt fb tu..sa'adah jiwa kacau..hahaha
prnh terfikir apa sebab aq masih ada atas muka bumi ni.,masih bernafas,masih waras then masih boleh berfikir baik dn buruk sesuatu benda...syukran2x...
nikmat yg Allah bgi pinjam kt aq masih terus diberi..Allah Maha Pemurah...bnyk bnda yg Dia bgi kte pnjm..thanks Allah.ble ingtkn Allah buatkan mood aq jdi better...hehehehe