Saturday, November 6, 2010

it's hard but doesn't mean it's impossible

Assalamualaikum....
hmmm tjuk entry aq tu sbnrnya sme mcm aq pnyer status kt fb jgk...6 nov 2010
mmg la x ada bnda yg sng kt muka bumi ni,even nk mkn nasi pn ada bnyk proses....knp tjuk tu mcm tu sbb skrg ni aq tgh berusha siapkan aq pnye nursing journal untk praktikal...serve my right sbb aq tngguhkan aq pnye kerja....mmg la blh siapkan tpi journey untk siapkan tu berliku2...hahaha
lgi 1 bnda yg hard but not impossible is untk kurus...dh dkt sebln aq jrg mkn nsik,sbb aq x nak nanti dpt hyperglycemia then dpt diabetis...aq nk sehat sepanjng hayat,x nak dpt penyakit...skrg ni pon dh hari ke 3 berturut-turut aq x mkn nasik..hari ni aq mnum milo je..nk mkn pon x ada mood(nk mkn pon kne ikot mood jgk ke)
ok aq nk sharekan petua yg aq amek dri internet cara2 bagaiman nk kuruskan badan...

. Jika anda mengalami berat badan yang berlebihan, air limau nipis yang anda minum boleh menurunkan berat badan anda.
Caranya: Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari, setelah itu perah airnya ke dalam gelas yang berisi dengan air sejuk, masukkan ke dalam peti sejuk. Setelah itu bolehlah dijadikan air minuman setiap kali selepas anda makan tengahari dan makan malam. Cara ini boleh diikuti dengan senaman ringan. Amalkanlah meminumnya selama sebulan, berat badan anda akan beransur turun.

Petua yang mudah dan kos yang murah. Anda perlu mengambil limau nipis yang telah dicampur dengan teh tanpa gula untuk tiap-tiap hari kemudian diminum. Amalkan meminum air ini dan insyaallah perut anda yang buncit akan menjadi kempis. Petua ini untuk orang yang tiada mengidap sebarang penyakit. Selamat mencuba

aq nak disiplinkan diri aq untk amalkan dua petua ni,then if ada any changes aq akn updatekan kt blog ni...klu aq msih hidup lagi la kan...hehe
so doakan kejayaan aq...disiplin itu pentingaqaq

2 comments: