Tuesday, December 27, 2011

korang tahu tak kenapa sekarang ni hujan lebat

rajin pulak nak update berturut2 sebab berukband dah nak kena potong,tak de duit nak bayar maklum la musim hujan tak boleh nak pergi menoreh,padi pulak dah tenggelam dek banjir..banjir2 makin teruk pulak

korang perasan tak sebab apa banjir teruk.adakah sebab hujan lebat?
then tahukah korang kenapa hujan turun dengan lebat nya sekarang ni,memang la ni musim hujan,tapi ada sebab nya

bukan sebab katak yang panggil hujan

bukan jugak sebab aku tengah nyanyi

kata2 tu kan 1 doa,so sebab nya adalah kan beberapa orang artis yang releasekan song yang ada kait mengait dengan hujan.diorang ni tak reti lansung nak timing

1.pitbull ft marc anthony : let it rain over me
2.bruno mars : it will rain
3.selena gomez : a year without rain
4.adele : set fire to the rain

semua lagu sebut 'rain' so cam mana la tak hujan kalau 1 dunia duk nyanyi & dengar lagu ni

Monday, December 26, 2011

sebelum aku kahwin

sinis!
tu aku punya pendapat bila berkait dengan kahwin,tak bermakna aku tak nak kahwin but the time hasn't come yet.kalau tak kahwin kan nabi tak nak mengaku umat plak kan..tak nak la camtu

aku selalu cakap kat parents aku yang aku nak kahwin
'sedap tak lauk orang masak ni,kalau sedap orang nak kahwin la'
'best tak biskut ni,kalau best dah boleh kahwin la'
'sejuk nya,ni kalau kahwin ada jugak  orang yang peluk'

then mak aku cakap aku ni anak dara yang tak tahu malu,hehe..kesian mak aku dapat anak cam ni.anak dara dulu2 mana pernah nak cakap selamba dengan muka tak malu cam aku..well mak,orang memang tak malu cakap cam tu sebab orang bukan betul2 nak kawen pun,kalau dah betul2 tak der la nak cakap dengan selamba jer

hari tu ada la seorang kenalan baru tanya aku kenapa aku tak kapel so alasannya senang : tak der orang nak aku (loser),then dia tanya aku tak nak kahwin ke? jujur la cakap aku tak nampak diri aku ke arah tu (perkahwinan) for now,hello i'm just turn 20 banyak lagi benda yang aku nak pikir & buat sebelum kahwin..aku nak ada ijazah sebelum aku kahwin,sekarang ni diploma pun aku ada lagi setahun..then lecturer aku cakap kalau nak jagi nurse yang hot (means banyak offer) kerja dulu 3 tahun then baru sambung degree,time tu la banyak hospital cari kita.

kira2 kalau aku murah rezeki and everything flow smoothly dalam umur 28 baru boleh dapat degree,so how?
aku target 27 but tu just my plan la,kita tak tahu hari mendatang cam mana..kot dah tertulis aku kahwin tahun depan ke kan..haha mintak dijauhkan

satu impian aku one day aku nak bawak motorbike,aku memang minat giler la..even kalau nampak motorbike lalu kat tepi aku automatik akan jadi amazed..arghhh nak sangat2 wey,so sape laki aku kena faham mende ni.haha macam la aku laku kan

aku nak la jugak biar parents aku dapat merasa duit aku,sebab aku dah banyak habiskan duit diorang sampai kadang2 malu nak mintak,doakan aku agar tak jadi anak derhaka sebab aku takut sangat jadi macam tu kang tak cium syurga pulak

hensem tu tak penting sebab si hensem & si cantik tak semestinya end up with happily ever after kan,sebenarnya banyak sangat yang aku nak tulis bila sebut pasal kahwin ni..
jodoh tu Allah dah tetapkan,tapi kita jugak kena berusaha tapi sekarang ni aku tak nak usaha lagi
one day la..

so untuk sesape yang aku dijadikan daripada tulang rusuk beliau,don't worry one day i'll find u..hakhak
serius tak lawak


Sunday, December 25, 2011

korean must watch variety show : running man

dah tak berapa nak ghairah update blog sekarang ni..busy sikit dengan aktiviti seharian,since baru masuk sem baru ni anatomy dari sem 1 & 2 dulu nak kena cover balik,so usaha aku is nothing..haha hanya insaf 2 jam selepas dapat result previous sem,still tak berubah perangai bughok ni,nyah kau dari tubuh aku *apa de hal

sekarang ni tengah cuti krismas so tadi tu hanya alasan untuk terus hidup,so di kesempatan cuti seminggu ni aku melayan la 1 variety show ni running man,fyi actually aku tak layan korea and i'm into my girl,full house,coffee prince or somewhat but dulu ada la aku layan variety show korea ni exploration human body ala yang group super junior tu,so aku ingat lagi la sape group member diorang.now aku telah dipengaruhi & mempengaruhi diri aku sendiri untuk menonton running man ni..orang dah masuk episod 74 aku baru nak terkial2 nengok episod 1 (loser)

bagi aku rancangan ni kena masuk list must watch,1st episod yang aku tonton episod 2,time tu diorang main kat suwon stadium..gelak terbahak2 non stop and i don't have time to close my mouth..memang tak beradap,kalau kebetulan ada mak cik yang tengah cari calon menantu untuk anak dia passed by aku secara automatik akan terkeluar..tak senonoh sangat

aku punya feveret ialah kang gary sebab he seems to be cool all time,gaya dia pun macho sebab aku ni tak suka kyupta2 ( kiut2) taip..well aku buta korea harhar..ni je la yang aku boleh stand to watch..kalau drama aku memang fail nk nengok sampai habis..tadi aku try tengok personal taste,ok fine tak samapi 30minit aku dah bosan sebab tu la aku update blog ni.thanks kepada kawan2 aku yang banyak bagi info pasal running men ni
                                 *klik kalau tak der kanta pembesar





*update ntah hapehape.berapa kerat ayat jer pasal running man

Saturday, December 17, 2011

aku pun tahu agama..ko tak payah ajar la

Assalamualaikum peeps

ini blog aku,so it's up to me la kan nak tulis apa..so back to timeline la masa kecik2 dulu mesti mak hantar pergi mengaji kan,tak pun mak sendiri yang ajar kat rumah..same goes to me
lepastu masa kecik jugak la ilmu & nilai2 keagamaan ni sepatutnya diterapkan sehingga ke tua,well tujuan aku ni bukan la nak inform kat sini yang aku ni baik sangat tapi korang nilai la sendiri

1 hari tu aku naik bas kolej aku..baru jer lepas habis exam..atas bas tu fikiran tu duk merewang sampai korea sebab nak masuk running man,ada la 2 orang si polan yang tengah bercakap..bukan niat aku nak pasang telinga sebab aku ni bukan wartawan hiburan,tapi tak kan la aku nak tutup pulak kan telinga aku ni,nak pekak kan lagi la tak boleh..so aku dengar pun tak jelas sangat la

mula si polan ni bercakap pasal member dia yang 1 hostel dengan kite orang jugak & budak tu tak solat,dah la tak solat budak tu pergi duduk pulak atas surah yasin si polan ni,so si polan ni marah la sebab benda tu kan suci mana boleh buat macam tu..lepas tu budak tu marah 'eleh nak tegur aku pulak,macam la ko tu baik sangat'..lepas tu si polan tu cakap kat member dia 'boleh dia cakap kat aku macam tu,macam la dia sorang yang belajar agama,aku pun belajar gak dulu 5 tahun' bila dengar je ayat tu aku automatik sengih sorang2.
fyi si polan yang bercakap tu no longer virgin,aku bukan nak kutuk tapi nak korang faham kenapa aku cakap macam ni,tikar sejadah pun entah ke mana

then
.
.
.
.
bla bla bla
.
.
.
si polan ni cerita kat member dia yang kenapa balak dia pilih dia 'sebab aku ni jadi diri aku sendiri,aku tak hipokrit'

yang tak boleh blah nye tahu pulak pasal agama,5 tahun belajar,lama tu beb tapi kenapa tak amalkan ke belajar atas sebab nak amek exam..bagi aku la proses belajar ni tak kira la dunia or akhirat sampai bila2 pun akan belajar tak setakat terhenti lepas amek spm jer..tu la kan manusia akhir zaman ni

aku nak cakap lebih2 pun tak boleh takut aku pulak yang jadi lebih teruk..sebab benda tu tak jadi kat aku sendiri..kan sebijik kena atas dahi baru padan muka aku

tapi ayat yang aku ingat dari video ustaz azhar la : orang yang sembahyang tak semestinya baik,ada yang baik ada yang tak baik tapi orang yang tak sembahyang konpem2 la tak baik

lagi 1 : orang yang pakai tudung tak semestinya baik,ada yang baik ada yang tak baik tapi orang yang tak pakai tudung konpem2 tak baik

one more funny things la yang boleh buat aku sengih sorang2 : kalau pergi ke tempat baru la mesti bawak yasin lepas tu letak bawah bantal konon2 as a shield la untuk korang sebab takut ada 'something' tapi yang peliknya buka pun tak pernah apatah lagi nak baca..percaya dengan Allah tapi tak takut pulak kat Allah

dunia oh dunia



Saturday, December 10, 2011

ciri-ciri loner sejati

Assalamualaikum
dah lama tak update sori ye semua aku tak akan guna ayat macam ni : ish3x penuh habuk kat blog cik misi,dah lama tak update,jenuh nak bersihkan sawang kat blog ni
sori that's not me..

adakah anda loner sejati..kalau betul2 la sejati mesti ada ciri2 ni

1.dah like page forever alone kat fb

2.top up rm10 boleh bertahan sehingga 5@6 minggu

3.try masak resepi yang baru,sendiri rasa

4.tak bawak handphone semasa pergi makan dengan member adalah normal tanpa perlu rasa bersalah lambat reply meseg dari pakwe

5.kebarangkalian untuk handphone berbunyi adalah sedikit,kalau ada pun maybe meseg dari operator tentang offer2 baru

6.keluar rumah dengan senang hati selepas mintak izin dari parents tanpa perlu rasa bersalah sebab keluar tak mintak izin pakwe

7.mempunyai banyak masa untuk main angry birds tanpa perlu reply meseg

8.tak perlu tension sebab gaduh dengan pakwe

9.tak perlu pikir nak make up cam mana,dress up cam mana untuk keluar date

10.weekend or cuti sem dihabiskan masa dengan membina badan dirumah tanpa perlu rasa bersalah apabila jumpa pakwe takut ditegur gemuk sebab berat badan naik bukanlah 1 masalah bagi loner

so korang semua ada ke ciri2 diatas,kalau tak der ada bran ke nak join?

Saturday, November 26, 2011

old stuff doesn't mean i'm old

omaigad omaigad tajuk omputih bagai der..perghh! tapi entry in bahasa jer,nak taip full english kan dah lama tak buat,last maybe masa aku amek MUET masa kat matrik dulu kot,after that dah tak buat
giler apa nak aku duduk kat meja study sorang2 amek foolscap paper,blue pen and start writing an essay..memang tak la kan,karangan BM pun last buat masa SPM la,ni kalau tanya penanda wancana,metafora.smiley,hiperbola mau terlentang nak cari semua tu..dem,gua dah tak ingat

tu bab karangan bm & bi,tak sentuh lagi sejarah..bila parameswara buka melaka,apa nama islam dia,kalau tanya kenapa dinamakan melaka boleh jugak jawab sebab ada pelanduk yang tendang anjing buruan baginda semasa baginda sedang berehat di bawah pokok melaka..eh pelanduk ke kijang,potong markah tak
time cam ni rasa nak loya buruk,cuba bayangkan kalau dia berteduh bawah pohon jambu ke durian ke would the state will be negeri jambu or negeri durian..ha3 okey tak lawak sebab aku persendakan sejarah

math & add math pun dah kureng,eh 6x4 berapa r..kena stop jap untuk fikir answer padahal dulu semua tu kat celah gigi je jawab,on the spot..tapi formula circle ingat lagi la,nilai pai pulak 3.142..ok la tu kan dah dua tahun tinggal..yang lain konpom fail

cuba tanya pasal chemistry,physics
periodic table dah tak ingat tapi grup one kalau nak menyebut lithium,sodium,potassium still ingat sebab kan ada experiment yang nak kena masukkan bahan ni dalam baldi yang ada air lepas tu kita akan observe reaction slow or fast,time tu tengok je la dengan penuh eksaited..kenapa jadi cam tu aku dah tak ingat..and kalau korang suruh aku kira voltan bagai,macam mana nak buat 1 litar biar lampu menyala alamak bergelap lah semua tak pun kena kejutan eletrik..hehe seyes aku lupa

kalau pai pulak..dah banyak hukum yang tak ingat..tapi kalau rukun haji aku ingat lagi sebab aku yang create kan formula tu dalam kelas..biasa la petua cepat mengingat ni sesuai di reka oleh loyar buruk sebab nya hehe..rukun haji ialah niat,wukuf,tawaf,saie,cukur,and tertib..eh betul tak,rasanya dah betul.kalau salah tolong betulkan..cara nak ingat amek huruf depan and buat 1 ayat.
ayat versi aku : nok buat tok se ci ti
see..senang je kan

1 je yang aku akan ingat and maybe boleh lulus la kalau jawab balik ialah bio..ye la sambung dalam nursing bio je la yang ada dari kesinambungan sekolah dengan matrik dulu..chemistry ada jugak tapi tak mendalam just hafal nama2 ubat jer sebab aku bukan pharmacist..kalau nak tanya flow darah tu still boleh jawab,medulla oblongata,neurotransmitter,cell,hypothalamus,erythropoietin,distal convoluted tubule,proximal convoluted tubule,tu boleh jawab..hehe

macam dah tua je kan..padahal amek spm tahun 2008
tapi hakikat nya umur meningkat..semakin banyak kita belajar semakin bodoh kita.ni kata2 dari imam apa aku tak ingat

apa2 pun selamat menyambut maal hijrah..

taken masa nak pulangkan jubah ni..budak bilik aku

yang ni last experiment untuk subject chemistry..tengah buat sabun tu


dengan guru kelas sir naiman and rakan seperjuangan

weeehuuuu




Thursday, November 24, 2011

candid time contest

Assalamualaikum peeps..
tetibe semangat nak join contest lagi sebab ianya contest candid..kan dah menang hari tu hehe mana tahu ada rezeki lagi tuhan nak bagi kan..sebelum tu jampi2 dulu siket..ngeh3





ok ni gambar yang nak masuk contest ni
taken masa raya haji hari tu,ni memang gambar candid ye kawan2 sebab saya tak tahu menahu pun pasal gambar ni,bukak2 je fb dah terpampang kat wall,see my friend tengah senyum sebab aku tengah tunjukkan simbol angry birds kat diorang,rupa2 adik kawan aku snap,anyway aku sebagai peminat gambar candid tegar teramat lah menyukai gambar ni
harap dapat pikat hati juri
har3

so nak tag
1.budak kampung a.k.a haris
2.cik tin





Tuesday, November 22, 2011

selsema.baby.gulai ikan.menang contest

oh yeay..at last after 3 days dapat jugak aku online
busy teramat,tak nak tanya ke kenapa..k fine,aku tak femes

1st : selsema
ok,aku tengah selsema ni,semua ni member aku punyer pasal.aku terkena virus infection dia la ni
air hidung aku keluar lalu mencurah curah ke ladang gandum
lepas tu jadi la hingus krunch..hak3 geli tak  for sure tak kan

2nd : baby
this is not about khinzir (babi,lembut je kan sebut khinzir)
this is about baby-justin bieber,disebabkan aku selsema so aku makan la pcm & antibiotik
lepas tu before aku pergi klinik aku pergi la kat kedai tujuh sebelas @ 7 11 sebab nak beli air
aku amek la revive lepas tu halls blackcurrant ( harga tak ingat sebab aku bukan perancang ekonomi )
masa kat counter tu tiba2 kedengaran la muzik lagu baby tu,ada 3 orang : aku,seorang mamat yang pakai kemeja dan beli air kotak,and seorang pak cik around 50-an yang beli rokok
korang agak2 bunyi ringtone sape,abang yang beli air tu muka selamba
aku muka demam ( nak mintak penampar,hidung merah cam badut )
*ringtone senyap
pak cik tu bayar,then baru la turn aku..abang yang beli air tadi dah blah
*ringtone bunyik sekali lagi
haha sekali pak cik tu yang angkat..mesti anak dia yang buat ringtone tu..die hard fan justin bieber tu,har3

abang cashier : nok plastik dok
aku : nok jugok,takpo2 biar sayo bubuh sediri
abang cashier : saye ingat telepong awok tak di bunyi lagu baby
aku : haha saye dok maju gitu lagi abe,pok cik ganah lagi dari sayo

abang tu senyum jer..hihi,pikir benda sama dengan aku la tu

see..pak cik guna ringtone baby..dia lagi cool dari aku

3rd : gulai ikan

erm aku dah tak ingat dah pasal apa..dah nyanyuk
dem i'm still young


*oh ye btw aku menang contest creative candid time with buddies anjuran shahmin & linda tempat ke 3 k my frens

ni link entry yang menunjukkan aku menang : http://28shahmin.blogspot.com/2011/11/keputusan-ccwb.html



macam biasa korang kan tahu aku tak pandai nak buat klik sini and terus pergi sana
har3




Friday, November 18, 2011

kenapa kena peluk pakwe kuat-kuat bila naik motor dengan diorang?

well aku tengah praktikal kat k.terengganu ni..2 minggu
tapi damn tempat posting boring giler vavi,dengan madam yang 'bolok serok & kuca hanya'
oh plis la cari madam yang lain.di umur sebegitu baik duk umah jaga cucu & tambahkan amal je la
grrr dah termengumpat orang pulak

aku selalu tengok perempuan zaman sekarang ni keluar rumah sampai lewat malam,well aku pun camtu tapi aku keluar dengan member perempuan aku

yang aku nak tulis ni pasal yang keluar dengan pakwe,bukan tak nak kutuk yang keluar dengan kereta
tapi kita tak nampak apa yang diorang buat dalam kereta,kalau yang dengan motor ni sudah terang lagi bersuluh dengan lampu jalan & spotlight

tahu la korang ada pakwe,aku takde ( ye aku loser + loner )
ada aku kisah

asal naik motor dengan pakwe je mesti peluk kuat2..nak tunjuk lagak ke ko boleh naik motor dengan pakwe & aku tak boleh,.nak kata seat motor tak muat sememangnya muatan untuk 2 orang,naik pun 2 orang
tapi duk rapat2 macam naik 5 orang

tak pun nak bagi pakwe rasa korang punyer nasik lemak 5posen korang..lepas tu mula la 'adik' pakwe korang bangun..kan dah susah nak tidurkan balik

tak pun korang takut korang jatuh atas jalan,ye la kan pakwe ko bawak motor cam pelesit,.bimbang korang terbang melayang so pegang la kuat2..takut nanti bila sampai kat destinasi pakwe ko plak
'eh mana awek aku,mapuh doh la jatuh tengoh jalan'
ke guane,sape wak naya

oo lupa plak kalau naik motor ni mesti sejuk,almaklum la aircond semula jadi..cool giler
mesti la kena peluk sebab nak transfer heat,nanti tengok2 je pakwe korang dah beku..dah tak boleh nak manja2 pulak kan

aku bukan nak mengutuk sangat la,tapi bila tengok pemandangan tu rasa macam malu pulak sebagai seorang perempuan ni..aku jugak bukan demand nak kan orang yang berkereta
tapi pandangan orang tu macam dah serong,kalau korang naik tak peluk rapat2 orang takkan tengok pelik
tapi bila yang rapat macam tak der ruang nak bernafas tu yang menjadikan benda tu pelik

conclusion nye memang tak der conclusion
masing2 ada hak masing,nanti ada plak yang ' cakap mak bapak aku tak marah ko kesah apa? '


kepada korang yang sentap aku mintak maaf
peace no war

Monday, November 14, 2011

Saturday, November 12, 2011

ada apa dengan 11.11.11? (jakun)

ada apa dengan 11.11.11 ni..kat fb aku tu kecoh giler dengan date ni macam la spesel sangat kan
tak faham aku..cam sial kan

rasanya tahun lepas masa 10.10.10 tak da la plak nak heboh cam ni kan..date 10.10.10 ni memang sial la bagi aku,time tu aku praktikal kat terengganu kena pergi interview untuk temuduga spa nak jadi nurse konon2 nak masuk kerajaan pulak dapat banyak sikit..dengan muka yang tak seberapa ni pergi la interview berbekal kan sijil yang cukup2 makan dengan semua subjek kredit..tapi itu tak cukup..aku tak der kabel besar
tapi life is life and money is money..lain la kalau korang pergi tu dengan kabel besar konpem2 dapat
kalau boleh interviewer tu nak semua anak,anak sedara,anak jiran,anak ketua kampung & yang bau2 bacang dengan dia je yang masuk,heh damn tapi tu cerita tahun lepas punyer

ni nak cerita 11.11.11..tahun depan kalau panjang umur nak cerita pasal 12.12.12 plak
aku gi makan mcd (aku g mcd wey,kau ada?)..sori la aku bukan seperti blogger lain menulis disertakan gambar pakai phone cokia giler,dslr jauh sekali
so dengan ihsan google 
ll

ll

ll

ll

ll

ll

ll

argh google memang tak memahami..saja tak nak bagi aku mendera perut korang semua.line plak macam snail pig.tak pe just imagine je la,aku order set yang latest tu chicken classic apa ntah..ah lantak la tak kan la nak korek tong sampah nak cari menda tuh kan..plus chicken porridge yang dah lama aku mengidam
kalau korang baca blog aku dari dulu korang akan tahu betapa jakun nye aku kan..apa yang cashier tu tanya semua aku jawab 'ho' hahaha
lepas kawan aku tengok apa aku dapat dia pun terkejut

rupa2 nye cashier tu tanya 
nok tukar coke denge air lain dok?
x se ( ni 1 jah aku royak tok se)
nok gelas besar ko?
ho
nok fries pon besar ko?
ho
nok chicken porridge pom besar jugok ko?
ho

see! ho blako..ho tu mean yes okeh
macam mana la aku tak dapat set besar..aku 'ho' kan jer.tak berapa nak dengar pon hahaha
memalukan? ada wa kesah? kenyang perut wa

ni ada yang lagi jakun
ada la 1 sachet kecik tu plastik tulis 'cheese shake'  i thought kena makan dengan burger la kan cheese tu tapi apesal nama 'cheese shake' kan..macam ada yang tak kena jer
ada bagi 1 beg kertas kecik kaler putih,yang tu aku ingat 'owh kalau fries tak habis boleh bawak balik dalam paper bag tu,tak yah mintak plastik kat kaunter'

then kawan aku tanya
 kenapa tak shake cheese tu?
aku :  la nak shake dengan apa?
ala shake dengan fries la..
aku : hah?
kan ada bagi paper bag putih tu,ko shake je la cheese tu dalam tu
aku : oh ye ke..jakun nye,malu3x

ooo baru taw function cheese shake dengan paper bag kecik tu..

*serius lepas shake dengan cheese tu rasa fries lagi best ( penggemar cheese tegar )
segala dialog percakapan telah ditukar untuk meningkatkan pemahaman penceritaan aku
bau budu wey kalau aku betul2 cakap cam tu..duk klate kecek klate r boh,tak yoh tunjuk kl demo r sini
hakhakhak

kenapa gataltangan91.blogspot.com

owh dalam entry yang lepas aku ada cakap maybe blog takkan di update untuk jangka masa yang lama
but
damn..tangan ni sentiasa gatal nak menaip.nama pun blog gataltangan91.blogspot.con
kenapa gataltangan91 aku punye url..kerana dengan tangan ini lah aku meluahkan apa yang tak terluahkan dengan mulut,kalau tangan ni tak gatal nak register blog ni maka tak da la blog yang ntah hape2 ni kat sini

sori la dalam entry lepas ter'emo' sikit bukan apa otak yang berfikir lalu meng'send' arahan kat tangan melaui neurotransmitter agar tulis macam tu
1st aku berblog dulu atas dasar niat nak suka2 je,tapi bila tengok ramai je blogger yang ada follower riban2 tiba2 je rasa nak jadi cam tu jugak,ye la kan sape yang tak nak femes..nak nyanyi suara macam katak
nak berlakon keras cam batu,almaklom la muka pun tak der iras2 fasha sandah..body pun tak hot cam dia
kalau hot cam dia boleh la pakai fesyen berkemban & dedah belakang tu
jangan cakap korang tak tengok dia pakai camtu
ingatkan boleh femes la dengan menulis ni..rupa2 nye baru aku sedar bakat menulis pun tak seberapa
alahai!
setelah post sana post sini,leave link kat sana,leave link kat sini
follow tips tu,follow tips ni
masih nak menjadi & when its become to a turning point aku NAK BERBALIK PADA ASAL USUL TUJUAN BERBLOG
no more mencapub or those thing kejar2 follower..tulis je semahunya..kalau follow mekaseh
kalau tak nak sudah!..harharhar
apa yang aku merapu lagi ni..sekarang ni bukan giler glamer tapi giler keyboard nak menaip dah almaklumlah nak chat dengan pakwe..pakwe takder
sila cakap aku LOSER..

muka yang tak diedit lansung..penat wey gotong-royong bersihkan kota bharu


*tangan jer yang gatal...tuan punyer tangan tak gatal,cuma bila kena 'ketik' nyamuk ngan semut gatal,gatal la tuanya,menggaru bagai tak cukup tangan sebab gatal*

Tuesday, November 8, 2011

randoms : entry ni MAYBE yang last

hurm aku tak taw nak tulis apa2..lepas entry ni maybe aku akan menyepikan diri untuk jangka masa yang lama
semoga tak ada orang yang merindui blog aku..betul la kata orang nak berblog ni hati mau kuat tapi sori
damn aku fail!

tak perlu  tahu kenapa aku frust sangat dalam berbloging ni nanti orang cakap aku mencapub pulak kat sini
pergi nya aku ini untuk menjadi seorang yang lebih kuat berbanding sebelum ni
aku tetap akan baca blog korang
biarkan aku meneruskan realiti dunia daripada berada di alam maya

disini aku ingin memohon maaf kepada semua orang 
ye la kita tak tahu kalau ada orang terasa dengan kita kan...sorry for everything
akhir kata Assalamualaikum

Sunday, November 6, 2011

CONTEST 3 ini 1 with Aini

tetibe rasa nak join contest sebab hadiah tu menarik
coklat tu wey..sape yang tak nak


macam biasa korang tahu aku tak pandai nak buat tekan sini
so tak yah taip banyak2..

ni gambar nye


stylo tak gmbr ni..1st time ni tunjuk..tak pernah bagi sape2 pun tengok
ni sebab nak coklat punyer pasal..bhahaha
amacam?
stylo kan..

kena tag 3 orang..so nak tag 
*sharifah zakiah
*insidous
*gugugagachokelatcinta


done...




kita semua geng!

selamat hari raya aidiladha semua
di kesempatan ini aku nak mohon maaf la semua ye
banyak ke makan daging? wa tak makan daging beb..
time ni la orang makan daging wa makan ikan kering.sobs3 dah nasib wa macam tu
padan muka wa sape suruh tak makan daging..

time ada perayaan cam ni la aku boleh jumpa kawan2 sekolah dulu,almaklumlah masing2 dah duk jauh
kawan aku ni fatin dah sebulan lebih rasa nye balik dari mesir tapi hari ni baru dapat jumpa nasib la ada hari raya ni kan..wa kan sibuk masuk wad..

lama tak jumpa dah setahun..kami semua ni best friend dulu..makanan diorang aku tolong habiskan dulu2
hahaha..hasilnya seperti hari ini la tengok aku

mempersembahkan empat gadis single


dari kanan : aku.eka,fatin,ira
ni je la yang dapat jumpa..korang tengok muka aku cam jongang je gigi..eka plak dah ternganga..fatin yang konon2 candid ( waklu) & ira yang ayu gelak pun tutp mulut ( paling ayu among kite orang )



korang tengok muka aku..tu aku tengah tunjuk kat diorang simbol angry birds yang di ajar oleh ayeem ayam..moncong aku teramatlah lawa..caih..
jatuh saham aku sebab gambar ni dah siap upload kat fb dah..err lagi pun kalau aku letak gambar yaang perasan cun pun tak da orang nak jugak..hahaha

anyways dah nak masuk berapa tahun eh kita jadi best fren agak2 dah 6 tahun dah
happy sangat dapat jumpa korang semua..hopefully akan ada pertemuan yang lain selepas ini

Friday, November 4, 2011

kisah lucu boleh jadi sedih ?

Assalamualaikum..
menaip entry ni di malam jumaat yang sunyi tatkala orang sedang tut..
aku sensorkan kat situ..aku jarang sangat cerita benda yang aku buat kat blog sebab teramat pasti lagi yakin tak ramai yang nak tahu pun kan..tapi izinkan aku nak cerita 1 benda
pelik sikit la mula2 lucu ( memang kelakar wey ) but in a few minutes jer dah jadi sadis
lagi sadis dari banjir kat bangkok..menda ni kat malaysia wey

1st yang korang patut tahu sekarang ni aku sedang posting dekat HOSPITAL RAJA PEREMPUAN ZAINAB 2 KOTA BHARU...wah! huruf besar lagi,minggu ni syif pagi dekat wad melati tingkat 5
around 9.45 am kite orang dah boleh pergi makan pagi dah kat kafe hospital..aku pergi 3 orang
erm aku rasa tak yah la nak ulas panjang lebar aku makan apa kan..boring je

lepas makan minum semua masa otw nak naik lif untuk balik ward tu nampak la sorang budak tu
jangan salah faham dengan aku,bukan nak menghina tapi nak jelaskan lagi keadaan yang berlaku
pakai baju kurung biru,kat tangan dia ada selendang kaler apa aku tak ingat,rambut dia macam dah kena karen..masa aku nampak tu dia tengah lari tapi pecut la 
so aku dah gelak dah tapi tak kuat la sebab dalam area hospital lagi 1 aku on uniform kena la jaga profession aku walaupun still student sebab lucu sangat
bila dia melepasi aku je dapat la 1 bau macam sampah,then aku intai la sekeliling nak tengok mana lah tahu kot2 ada pekerja radicare yang tengah bawak sampah tapi eh tak der pulak

tak lama dalam 30second la ada 2 orang guard yang lari so aku suspect dia kejar budak tadi
masa tengah tunggu nak naik lif tu aku pun tanya la pak guard apa kes tadi tu
pak guard tu cakap budak perempuan tu umur 12 tahun,asal dari bachok,dia budak terbiar & bau busuk tu datang dari dia
ok fine..tak terkejut
pak guard tu pun cakap lagi budak tu pregnant
ok fine..memang terkejut!
kesiannya budak tu,dia tak boleh admit dalam hospital.aku tak tahu sebab apa
sape la yang rogol budak tu,ni la bila manusia dah bukan manusia..
sedih bila ingat kat dia

one more thing lepas habis syif pukul 2pm aku tak balik hostel dah
terus pergi kat stesen bas sebab nak balik kampung cuti raya..aku lalu la satu lorong kira macam jalan pintas la dengan member aku..apa yang buatkan aku terkejut
aku nampak budak perempuan tadi tu dengan member dia duduk dalam sampah
kesian budak tu..macam mana la nasib dia
anak dalam kandungan dia lagi..tak da pihak berwajib nak bertanggungjawab ke?

Wednesday, November 2, 2011

tag ke 2

hohoho di tag kali ke 2 dalam hari yang sama..tak berapa nak faham sangat sebenarnya

so ni nak jawab ni..hehe

1. Berapa nama panggilan yang kamu ada . bagitau la ?
banyak..erm nor,saadah,nono

2. Masih belajar atau sudah bekerja ? kat mana ye ?
belajar lagi,dip in nursing kat masterskill kota bharu

3. Apa makanan dan minuman kesukaan kamu ?
banyak sampai tak cukup 1 pages nak jawab

4. Apa cita cita kamu semasa kecil ?
pelakon

5. Korang rasa best tak bila menjawab tag ini ?
boleh la

6. Kalo kamu ada masalah kepada siapa kamu luahkan ?
Allah & my friends

7. Apa perkara pertama yang kamu lakukan apabila bangun tido ?
lipat selimut..

8. Apakah lagu kesukaan kamu ?
need you travie mc coy

9. Apakah warna kesukaan kamu ?
purple

10. Apakah nombor kesukaan kamu ?
4

11. pendapat kamu tentang belog dan ownernya ?
rajin make up kan blog..lawa blog awak

first time di tag

huhuhu 1st time di tag oleh blogger lain..biasanya baca tengok kat dashboard asyik2 yang femes je kena tag
so join la sebagai tanda sokongan kepada blogger ni
tapi sori ye cik insidious..saya tak berapa nak faham sangat..so saya jawab soalan dari awak je
memandangkan saya tengah praktikal dekat hospital so tak banyak masa nak menghadap blog ni..sori yer awak


Apa pandangan anda tentang blogger lain?
ok la..ada blog yang best ada jugak yang tak

Dalam adik beradik, paling  rapat dengan siapa?Sebab?
dengan abang yang sulong sebab beza 7 tahun dengan adik

Apa pandangan anda terhadap remaja zaman sekarang?
ramai yang sesat & lalai..ada jugak yang tak tahu menjaga maruah..tapi bukan semua la & kepada yang berada di landasan yang betul tu tahniah

Apa pandangan anda tentang realiti tv Ustazah Pilihan?
sangat bagus..boleh melahirkan ramai cerdik pandai

Kalau esok ada panggilan jihad untuk menegakkan Islam (berperang)..anda sahut tak?
mestilah..sebagai seorang student nurse saya boleh menggunakan pengetahuan saya untuk merawat mereka yang tercedera di medan perang

Apa yang dapat anda lakukan untuk membuktikan nama anda layak untuk diri anda?
nama saya noor sa'adah means that cahaya kebahagiaan..saya sentiasa gembira walaupun ada masalah & saya sentiasa gelak

Ciri-ciri wanita/lelaki idaman?
mestilah seorang yang cukup solat 5 waktu,boleh membimbing, serta mempunyai pekerjaan yang tetap yang boleh menanggung keluarga

Apa tujuan anda belajar?
untuk mencari ilmu & mendapatkan pekerjaan

Mana yang betul? Belajar sebab nak pandai atau sebab nak buang bodoh? Sebab?
belajar sebab nak pandai la..sebab nak explore ilmu banyak2

Kalau diberi peluang untuk membuat satu permintaan, apakah permintaan anda itu?
menjadi anak yang diredhai ibu bapa

Laz,,jujur tak jawab soalan kat atas tu??hehe
tersangat jujur..saya tak suka menipu

Tuesday, November 1, 2011

contest shahmin & linda : creative candidwith buddies

memandangkan blogger shahmin ni dah jemput so aku pun join la untuk memeriahkan contest ni
alang2 mana tahu boleh menang hadiah kan..swift sebijik ke
mana la kita tahu kan? muahahahaha
maksimum boleh letak tiga gambar je okeh..so ni la gambar2 yang nak masuk contest ni




candid tu bagi aku gambar tu di capture tapi tuan dia tak tahu..so ni picture aku dengan member masa kite orang buat sukaneka kat kolej..harap bertuah la ni..
fuh kanan fuh kiri.mintak la menang
muahahahahahaha : D

Thursday, October 27, 2011

spontaneous thursday 3 : realiti vs fantasi

sori lukisan tak lawa


fantasi

realiti


fantasi


realiti



fantasi

realiti


fantasi tu bukan 1 benda yang mustahil..senang je nak jadi realiti
masuk la program realiti akademi FANTASI ops! lupa dah tak de

Monday, October 24, 2011

pantang larang orang melayu

Assalamualaikum readers
cuti deepavali so otak pun seakan-akan bercuti jugak
just go with the flow bak kata omputeh,tapi entry ni nak cerita pasal pantang larang orang melayu
pantang larang ke? erm kalau salah tolong betulkan aku yup
walaupun dah moden pantang larang tu tetap ada..tapi waa orang moden beb ni tahun 2011 mana wa nak percaya semua tuu..kalau mak wa cakap wa akan ada setiap alasan di sebalik pantang tu
wa kan terer..terer meng auta

1.tak boleh duduk atas bantal nanti naik bisul
benda ni sampai sekarang pun mak aku cakap bila adik2 aku duduk atas bantal..tapi yang sebenarnya tak pun..tak caya? dah banyak kali aku duduk atas bantal,tak der pun ( padahal diorang nak bantal tu nak buat baring )

2. jangan menyanyi di dapur nanti dapat suami tua
ok..aku memang suka nyanyi walaupun suara aku tak sedap cam ziana zain & aku tak boleh rapping cam abg pitbull aku tu..bila nyanyi je mesti nenek aku cakap nanti dapat laki tua.aku cakap tak kisah pun sebab makin tua makin banyak harta kan,untung2 boleh tumpang senang..hehe ( tapi petua ni bagus,sebabnye tak nak nanti air hujan dari mulut tu tempias masuk makanan or minuman,kan tak senonoh tu )

3. tak baik potong kuku waktu malam
sebab kan dulu mana ada eletrik baagai..nanti kang terpotong jari kang naya plak
zaman sekarang kan dah moden..tapi eletrik kena potong tu lain hal la der

4. kalau nak buat tapai kena mandi & bersihkan diri dulu
yang ni cikgu aku yang bagi tahu masa zaman matrik dulu la..sebab nye kan kat tangan kita ni ada banyak enzyme..bila dah bercampur dengan ragi yang kita taruk dalam tapai tu so akan sebabkan banyak proses aroebic respiration,..erm korang faham tak secara mudah nya tapai tu akan cepat masam la

5. kalau meniarap jangan angkat kaku nanti mak mati tertonggeng
yang ni aku tak percaya..sampai sekarang aku tak jumpa alasan nye apa

6. pensil tak boleh lebih pendek dari jari kelinking
ni bukan pantang larang melayu tapi ni pantang larang masa aku kecik2 dulu klau pendek nanti mak mati kena apa ntah..so bila pensel dah pendek cepat2 mintak duit nak pergi beli pensel baru..tapi tu budak lain lain la bukan aku..peduli apa aku,pensel aku.suka hati aku la kan..

7. jangan suka cium tangan baby nanti bila dah besar suka meminta-minta
ni pantang larang untuk yang dah ada anak la..betul ke tak aku tak tahu..nak jugak buat eksperimen bila dah ada anak nanti..tapi tak ke naya kalau betul mau tak nye nanti anak aku mintak nak swimming pool,mercedes benzs..mana nak ragut semua tu

8. orang mengandung tak boleh makan nenas
ni melayu punyer..bukan tak boleh makan terus tapi di awal kehamilan tu tak digalakkan la sebab placenta tu tak menempel dengan kuat lagi kat dinding rahim tu,sebenarnye boleh makan.. ( ni cik misi yang cakap )

tu je la dulu..dah tak ingat 
nanti la bila ada orang cakap aku tulis dalam note & buat entry lagi..tu pun kalau ramai yang nak la kan
till then
babai


Sunday, October 23, 2011

semalam dalam sejarah

semalam 22 oct kan sebab hari ni dah 23 

sambutan hari kanak2 sedunia peringkat kebangsaan

sivaji the boss ditayangkan kat tv3

aku tolong mak siang ikan

terengganu dapat masuk final piala malaysia..horey
t-team plak kalah dikaki n9..apo konoe eh jang

erm..mari imarahkan masjid bersama raudhah tv9 kat masjid al-Falah 
lupa kat mana

apa lagi ek..

nak kena bagi tahu ke

ada ke yang nak tahu

eksaited tak korang kalau aku bagi tahu

kalau tak bagi tahu..dunia ni makin worst ke tak

siti nurhaliza pregnant ke
bukan

maria elena nak kawen dengan dato' ke
bukan

ada artis baru cerai ke
eh2 lagi la bukan

cam ni cerita nye
semalam kan semalam

semalam yang suram ke
bukaaaaaaaaaaaan

wey ko nak buat confession apa ney
dah tak larat tahu tak nak main2 cam ney


ok


ok

semalam 

la 


semalam



birthday aku yang ke 20

sekian terima kasih


Friday, October 21, 2011

oh facebook...

kering idea la nak tulis pasal apa..
tetiba je rasa nak tulis pasal sejarah aku dengan facebook
ada orang nak baca ke tak ni..arghhh gasaklah nak tulis jugak sebab perasan tu memang aku..

aku mula create account dengan mark zukherberg ni around november @ october 2009,disaat orang dah nak limit friend dalam fb ni aku pulak baru terhegeh2 nak create account,tu pun sebab kawan aku yang suruh buat sebab dia kata senang nak contact dengan member time sekolah dulu..fyi aku tak pernah ada account dengan frenster & myspace..sebab cam complicated jer nak faham application kat situ..damn..fb sekarang ni pun dah complicated jugak

aku punyer friend sekarang ni ada 779 orang & masih ada yang belum di approvekan atas dasar aku tak kenal diorang..bajet femes 

masa aku mula2 buat fb dulu teramatlah ghairah meng'add' orang tapi now aku tunggu orang add aku walaupun aku kenal orang tu kenapa buat camtu sebab aku femes..muahahaha..tipu la wey

mula2 buat dulu jugak notification kalau tiap kali bukak mesti lebih dari 20 tapi sekarang ni kalau ada 3 pun dah kira banyak sangat la tu..dah boleh kombang hidung dah

dulu la dulu pernah buat relationship dengan someone kat fb ni,tapi sekarang dah tak buat atas sebab malu & tak nak hebahkan siapa pemilik cintakuuuu..haha bukan apa lets privacy stays as a privacy..kat blog ni pun mana ada aku tulis pasal dia..dulu la dulu time mula2 kapel & buat blog..eksaited la kata kau

disebabkan terover eksaited dengan fb ni dulu asal ada orang add je terus accept walaupun tak kenal..la ni jenuh la nak removekan yang mana tak berkenaan tu..bukan tak nak mengeratkan sillaturahim tapi dah kita tak kenal kan..so kalau di remove tu harap maaf la ye

well aku tak pernah update status dengan ayat cam ni : itew sakit ati cangat2 dengan dia..nape dy fitnah itew curang dengan dy..itew cayang ucuk sendad2 tauk x..love u ucukk muaxxxx or yang sewaktu dengan nye..malau kokram la nak biar the whole people know about us kan..dah la tulis cam budak tak tahu basuh berak jerk..manjew tak itew tulis cam new

lepas bosan dengan fb aku try la tagged,twitter,formspring but damn bosan..so main fb je la walaupun dah complicated

tu je kot..korang pulak cam mana..jangan lupa doakan aku dapat dean list untuk sem5 ni ye semua..sayam koram sendad ( penampau untuk diri sendiri)

Monday, October 17, 2011

kalau...

kalau.ringkas je tajuk kan
hmmm aku tengah exam ni sebenar nya tapi saje je nak post jugak sebab nak releasekan tension ni jugak

kalau body kurus nak biar gemuk sikit
kalau body gemuk nak biar kurus sikit

kalau ada kat rumah rasa nak pergi hostel
kalau ada kat hostel rasa nak balik rumah

kalau lapang rasa boring
kalau busy rasa tension

kalau single nak couple
kalau couple nak single

kalau praktikal rasa nak masuk kuliah
kalau kuliah rasa nak praktikal



kalau lapar nak makan,kalau dahaga nak minum

berapa banyak kalau daaaa

apa lagi kalau yang korang ada?

Thursday, October 13, 2011

macam tak percaya je kan ? ( susuk or plastic surgery )

entry ni mengandungi unsur yang berbaur  lucah kedengkian..sila sucikan hati anda!!

Tak nak taip banyak2..tapi macam tak berapa nak percaya je kan
So layan picture kat bawah ni..from : akustress giler.blogspot.com




Then boleh plak dia transform jadi macam ni..macam tak percaya pun ada
Sama ada dia pakai susuk dengan degawan or buat plastic surgery dengan doctor yang putihkan m.j i don’t know..yang penting gorgeous gegileeeeerrzzz
(berharap akan jadi sama macam ni..cam transformer pun ada jugak)
Sampaikan ada orang yang sanggup siksa diri buat plastic surgery untuk jadi macam dia ni




so for the girls out there kalau rasa tak cantik jangan down sangat mana la tahu kan u will be the next angela baby