Thursday, January 27, 2011

the only exception

salam...
ni actually lagu dari group paramore..if not mistaken lagu ni start femes dlm may 2010 kowt,hmmm
dulu mase 1st time dengar lagu ni aq terfikir jgk la kan sape la the only exception aq ni..aq x pernah berangan pn nk jumpa dgn TOE aq ni...kenapa aq nak sangat TOE aq ni,sebabnya hati aq ni keras sangat,bebal bila dengan org laki-laki..nk jumpa laki mana la yg hebat sangat & boleh cairkan hati aq ni mcm ice yg tengah melt..
   ha3..at last aq jumpa gakTOE aq ni,dia???buatkan ego aq yg tinggi melangit tu hilang entah kemana,perangai aq yg kasar ni automatik akn bertukar!ha3..mcm ultraman je..BERTUKAR!hu3..tpi memang mcm tu..aq pn x fhm la hormon apa la yg secrete banyak sngt dlm body aq skrg ni..tpi yg aq taw aq syg kt dia sngt2...ensem ke x tu belakang kira punya hal eh,kalau dpt yg ensem kan ssh plak aq nk kena jaga..mesti ramai pompuan lain yg beratur tggu dia,aq gak yg susah ati..sbb x nak kehilangan dia..yg penting manis tu ada..ske tgk syg senyum..mcm ada gula je kt senyuman tu..manisnya!tpi most of member aq yg tengok picture dia ckp dia ensem
hmmm (aq dh start bimbang dh ni) dh la aq 1 hal x lawa..ishhh3x susah hati betul la cm ni...syg x yah jadi ensem eh nanti bby susah hati la cm ni...hu3
   since parents masing2 dh taw psl kite org,,,so aq harap sesangat kekal hubungan ni SELAMANYA..i.Allah

Monday, January 10, 2011

sem 4

tak tahu la kenapa sem ni teramat padat..3 subjek je,,credit hour pun x banyak,ciput je,tapi busynya mengalahkan sem lain.ari ni je dkt 4 jam aku berdiri dalam mockward,bljr nk buat procedure la..untuk persediaan postin yg coming soon ni,hua3 letihnya sampaikan rasa sambil berdiri pun aku boleh tidur nyenyak,bestnya tengok katil dkt mockward ni,dh la bantal tu lembut je siap ada bantal peluk lagi...tapi tujuan pergi mockward tu nak belajar bukannya nak tidur,nak duduk ats katil tu pun diHARAMKAN..tu baru 4 jam,bayangkan kalau dlm ward masa praktikal 7 jam x boleh tidur,rasa macam x da kaki je
    hari ni jgk belajar buat procedure untuk subjek gastrointestinal(git) atau kalau dlm bahasa yang mudah belajar pasal sistem penghadaman kita,belajar la mcm mana nk bersihkan stoma,bukan stoma dekat daun tu...nanti aku letak gambar mcm mana rupa gambar tu.sama x mcm kt daun tu
     untuk subjek hmo plak belajar cara nak asisst doctor untuk procedure bone marrow aspiration...hu3 mmg procedure ni mecabar la bagi aku sbbnya nak kena tebuk tulang tu untuk dapatkan air dlm tulang tu...kalau yang betulnya bone marrow liquid tu la...mmg menyakitkan sampaikan pt's akn diberikan general anaesthesia or senang cerita bius seluruh badan dengan diazepam sebabnya x nak bagi patient ni trauma memandangkan procedure ni teramatlah sakit..sampaikan pt's boleh meraung dalam keadaan x sedar,sori la banyak membebel..
tpi cuba bayangkan kalau kita terlanggar bucu meja pun kita dah rasa sakit yang amat ni kan pulak tulang kita tu nak kena tebuk sebab procedure bone marrow aspiration ni,selagi x dapat selagi tu la kena korek...korek lagi..korek lagi dan korek lagi sampai dapat..yeah..usaha tangga kejayaan..ok la setakat ni je la dulu,well aku ada letak gmbar mcm mana procedure tu dibuat..yg 1st tu agak menjijikkan yg 2nd tu memang menyakitkan






ok..yang gambar 1st dgn last tu gambar colostomy...gambar ke 2,3 & 4 tu bone marrow aspiration
sori la x pandai sangat nak susun

Thursday, January 6, 2011

happy new year

wlaupun dah terlambat aq nk wish jgk...umr akn semakin tua..klu dulu belas2 skrg ni akn jdi pulh.tua nya aq rasa
mcm dah nak jadi mak nenek je..masuk alam 2 series ni
azam aq x ada pn sbb aq taw x akn tercapai pn...aq x prnah usaha pn nk capai azam aq so baik x yah bt kan
anyway happy new year semua...semoga thun ni better dri tahun yg lepas2...
cuma terfikir kurangkan dosa bannyakkan amal dan jgk bahagia dgn hidup