Thursday, March 10, 2011

kelahiran ke-2

actually nak postkan benda ni dari semalam tapi letih sangat-sangat sebab semalam aku keje shift petang so habis malam..balik je dari keje aku lepak jap,mandi,solat isyak then makan sebab dah lapr sangat..nasik tu x sampai kat stomach lagi aku dah ada kat alam lain,memang tersangat mengantuk

semalam macam biasa lepas masuk keje staffnurse dah inform yang akan ada patients datang untuk delivery,well around 3.30 p.m patient admit..lepas check bukaan tu baru je 5cm so x boleh nak deliver lagi,doc pun bagi suppository dulu sebab nak bagi intestine tu cuci dulu

doc pergi buat keje dia yang lain,aku pun keluar jugak pegi jaga kaunter,buat urine test etc
then dalam 4 suku dah start teran..punya la kuat sampaikan aku yang kt luar ni boleh dengar,tapi masa tu aku tengah layab mak cik yang on iv sebab nampak dia tengah bosan..dalam 4.40 aku baru masuk,time tu ibu tu nampak dah memang x de tenaga..doc pun dah panggil sorang midwife dari hosp sebab memang dah predict yang baby tu besar

teran punya teran sampaikan berpeluh,keluar air mata etc,aku dengan member yang tengah tengok ni x payah cakap la..rasa ngilu je..ok-ok dah nampak kepala,teran sikit je lagi bagi kepala tu keluar kalau x nanti anak tu lemas...kesiannya aku tengok,masa ni la korang akan rasa betapa susahnya nak bagi 1 nyawa kat dunia ni

bila baby tu dah keluar,aku plak yang ter'emo' sket,nak terkeluar air mata ni..nasib sempat tahan..besarnya ( 1st impression bila tengok baby tu ) tapi serius memang besar,doc predict 4 kg lebih..lepas tu buat suction,lap dengan minyak then mandikan..masa timbang tu semua yang kt dalam delivery room tu terkejut sebab baby tu berat 5.15 kg,doc pun sama lepas tu dia cakap rekod terbesar klinik ni..wah!syabas ye adik dah buat rekod...

aku punya la excited bagitahu dekat emak dan kawan-kawan aku semua x percaya yang normal delivery bukannya operate..yang koyak pun sket je,kene 5 jahitan

ok la sedikit information buat sesape yang nak tikam ekor tu baby tu lahir tepat-tepat pukul 5,berat 5.15 kg,
mak dia kena 5 jahitan..nah tu je..good luck dalam saham KTM ye..hahaha...aku gurau je


No comments:

Post a Comment