Thursday, April 28, 2011

rindu sama brains

rindunya aku dekat brains..tu je


5 orang cikgu yang paling aku ingat
1.cg hadi ( add math)- hmmm aku rindu time sakit kepala nak solve problem untk add math ni sebab sekarang dlm nursing tak ada function or silmulatenous
2.cg meda (bio) - sebab nye bio memang favourite subject aku!sebab tu aku amek nursing sebab ada bio although sometime makes me BIOL!!!
3.sir mahmud (physics) - rindunya aku kat sir mahmud ni,belajar fz dengan dia dalam kelas senang je tapi bila exam nape susah sangat...rindu dengan lawak slumber + kool sir
4.teacher nor (bi) - miss u la tc..ingat lagi dulu tc nangis sebab kite orang senyap je tak cooperate lansung masa tc ajar kelas kite orang..lepas tu kita geng walaupun saya ni budak bising kat sekolah + hostel
5.cg junaidah ( bm) = guru kelas aku masa form 1 then mentor aku masa aku form 4&5..kurus je..sebak masa jumpa dia last aku pergi visit sekolah tahun lepas,rindu nak gi lepak rumah cikgu


5 tempat best dekat brains
1. off course la hostel kan sebab ada katil( aku memang kaki tidur )
2.kafe - sebab jual makanan
3.kopsa - sebab banyak gula-gula & air kotak
4.dewan makan - makan free so aku suka la walaupun makanan tak berapa nak sedap
5.surau - rindu kat surau brains sebab boleh solat beriman,mengaji,tadarus dengan kawan-kawan,dengar ceramah walaupun kadang-kadang kite orang buat kelab kat belakang
* SEBENARNYA KAT KELAS PUN BEST GAK..TAPI KADANG-KADANG JE LA


5 orang kawan yang aku tak pernah jumpa lepas spm ( yang terlintas )
1.atiqah abdullah
2.nabeehah zaim
3.syuhada aini
4.hafsah halim
5.shane!


sebenarnya semua benda yang berlaku kat brains is the best kat situ la aku belajar menjadi manusia dalam erti kata seorang yang baru meningkat remaja
at least aku tak 'rosak' like most of the teenagers outhere who just think they lived for today,remember la we also lived for tomorrow


aku rindu nak kumpul macam dulu,buat bising dalam kelas,tidur waktu prep,buat ucapan sendiri kat belakang waktu roll call,makan banyak-banyak kat kafe,tunggu turn mandi,basuh baju tengah malam,lepak lepas light off...mandi hujan,makan ais krim tepi kolam,hias kelas,jalan sama-sama pergi surau..wey korang serius aku miss benda tu...kita sama-sama cari ilmu kejar kejayaan kat sana...waaaaaaaaa SERIUS DOWH AKU RINDU

Thursday, April 14, 2011

betul macam sudip

hahaha..pelik tak tajuk aq ni..pernah dengar tak betul macam sudip kalau orang luar dari kelantan & besut mesti tak pernah dengar or when its comes to kelantanese become 'betul po sodek',ada paham belako..hakhakhak

story nyer cam ni sekarang ni ake tengah posting dekat hrpz2 or ore klate sebut spita besar kb tu paham-paham la..aku kena dekat wad 6..wad ni untuk pt's yang renal failure or sakit buah pinggang..nak dijadikan cerita betul tak betul aku dengan collegue aku ni ada la sorang pak cik tu mintak
p.c = pak cik,a=aku

p.c : dik nok ubat sakit palo..pok cik sakit palo ni
a : huh!..meta deh pok cik sayo g mitok

collegue aku tu tanya aku apa yang p.c tu nak..lepas aku bagi tahu dia,kite orang pergi la dekat kaunter tu
s.n = staffnurse,a = aku

a : staffnurse pok cik bed 4 nok ubat sakit palo,nok v ubat gapo ni?
s.n : bagi pcm la (in easy word panadol la )
a: duk mano panadol tuh?
s.n : adik gi STRAIGHT jah kt bilik ubat tu ada la
a : ok bereh

so aku dengan member aku pun pergi la straight ke bilik ubat ( dari kaunter ke bilik ubat tu memang straight la )...sampai je kat bilik tu semua ubat yang kite orang nampak semua ubat untuk injection
m = member

a: aik mano pcm x dok pon ni
m: taw la jolo doh ni STRAIGHT x kae x dok sini

kebetulan pada masa itu ada la sorang s.n yang ada kat dalam tu YANG BERADA SEBELAH KIRI BILIK TU

a: staffnurse nok tanyo ni pcm duk mano..sebab tadi tanyo kt kaunter dio suruh mari STRAIGHT sini
s.n : hoh! ni pcm

masa on the way nak pergi bagi pcm kt pak cik tu kami dah gelak..ini la yang orang cakap betul po sodek..mugo staffnurse tu kato gi STRAIGHT kt bilik ubat tu ado la..gak kito ni paka dok tengok doh kiri nge kanae meme gi straight sungguh la..meme betul po sodek dok tengok doh kot kiri nge kanae dalam bilik tu ada gpo..meme student nurse yang paling obey patut dapat kat aku & member aku...



ni la sudip @ sodek