Thursday, April 14, 2011

betul macam sudip

hahaha..pelik tak tajuk aq ni..pernah dengar tak betul macam sudip kalau orang luar dari kelantan & besut mesti tak pernah dengar or when its comes to kelantanese become 'betul po sodek',ada paham belako..hakhakhak

story nyer cam ni sekarang ni ake tengah posting dekat hrpz2 or ore klate sebut spita besar kb tu paham-paham la..aku kena dekat wad 6..wad ni untuk pt's yang renal failure or sakit buah pinggang..nak dijadikan cerita betul tak betul aku dengan collegue aku ni ada la sorang pak cik tu mintak
p.c = pak cik,a=aku

p.c : dik nok ubat sakit palo..pok cik sakit palo ni
a : huh!..meta deh pok cik sayo g mitok

collegue aku tu tanya aku apa yang p.c tu nak..lepas aku bagi tahu dia,kite orang pergi la dekat kaunter tu
s.n = staffnurse,a = aku

a : staffnurse pok cik bed 4 nok ubat sakit palo,nok v ubat gapo ni?
s.n : bagi pcm la (in easy word panadol la )
a: duk mano panadol tuh?
s.n : adik gi STRAIGHT jah kt bilik ubat tu ada la
a : ok bereh

so aku dengan member aku pun pergi la straight ke bilik ubat ( dari kaunter ke bilik ubat tu memang straight la )...sampai je kat bilik tu semua ubat yang kite orang nampak semua ubat untuk injection
m = member

a: aik mano pcm x dok pon ni
m: taw la jolo doh ni STRAIGHT x kae x dok sini

kebetulan pada masa itu ada la sorang s.n yang ada kat dalam tu YANG BERADA SEBELAH KIRI BILIK TU

a: staffnurse nok tanyo ni pcm duk mano..sebab tadi tanyo kt kaunter dio suruh mari STRAIGHT sini
s.n : hoh! ni pcm

masa on the way nak pergi bagi pcm kt pak cik tu kami dah gelak..ini la yang orang cakap betul po sodek..mugo staffnurse tu kato gi STRAIGHT kt bilik ubat tu ado la..gak kito ni paka dok tengok doh kiri nge kanae meme gi straight sungguh la..meme betul po sodek dok tengok doh kot kiri nge kanae dalam bilik tu ada gpo..meme student nurse yang paling obey patut dapat kat aku & member aku...



ni la sudip @ sodek

2 comments: