Saturday, May 28, 2011

bazar siti khadijah bukan pasar siti khadijah

  ok semalam (26.5.2011) aku dengan member dari sekolah menengah aku eka,dia datang kb sebab nak pasang pagar besi kat gigi dia tapi disebabkan doc ada meeting so tak jadi la nak pasang pagar besi tu,dia datang dengan kawan dia fatin..lepas aku habis kelas pukul 11am dia pick up aku kt kolej and then eka suruh aku tunjukkan jalan pergi PASAR SITI KHADIJAH sebab akak dia mintak dia belikan kain kosong yang dah siap jahit manik..so we heading to kota bharu
  
  lepas pusing-pusing cari parking,at last kiteorang parking dekat depan dataran masjid muhammadi ( ala yang dekat dengan muzium perang tu ) so kena jalan untuk pergi ke PASAR SITI KHADIJAH tu.lepas je nampak kedai kain kiteorang terus je masuk..banyak jugak la kedai yang kiteorang masuk tapi tak jumpa pun kain yang dah siap jahit manik
 
aku : eh eka betol ko saem kak mg tu beli kain tu sini kot dio beli lain eh
eka : betol doh,kak aku royak saem dio beli sini la kat PASAR SITI KHADIJAH
aku : owh..doh kito try tanyo lagi la kat kedai lain

  kedai yang last kiteorang masuk akak tu tanye betul ke pernah beli kain kat situ

akak kedai : dik betul ko rajin beli kain tu sini
aku : betul doh kak..kak dio royak saem dio beli kat PASAR SITI KHADIJAH
akak kedai : eh ni bukea PASAR SITI KHADIJAH  ni dik ni BAZAR SITI KHADIJAH
aku : eh BAZAR nge PASAR SITI KHADIJAH tu dok samo eh..lain-lain ko..sayo ingat ko samo jah
akak kedai : dok dik,lain-lain xdok serupo
aku : doh nok gi PASAR SITI KHADIJAH kok mano kak
akak kedai : tuu gi turun tanggo kok tu pah jalan depea siket ada la pasar tu

  lepas nak turun pulak satu hal kiteorang tak jumpa tangga pulak,terpaksa la aku tanya sorang pak cik tu

aku : pok cik nok tanyo mano tanggo nok turung nok gi PASAR SITI KHADIJAH
pok cik : ni depe ni jah tanggo
aku : mekaseh pok cik

  disini apa yang amat memalukan adalah kami bertiga (aku,eka & fatin) masing-masing dah cakap kelantan pure punyer tapi ye la kan kiteorang orang besut (so we origin from terengganu) tapi cuba fikirkan apa yang orang lain pikir kan.'ish budok ni kecek klate doh tapi gok tukar bazar nge pasar'..malu kot

 tapi serius selama 1 tahun setengah aku kat kota bharu aku tak tahu pun yang BAZAR SITI KHADIJAH tu wujud dan aku jugak tak tahu yang BAZAR dan PASAR SITI KHADIJAH adalah tak sama..bikin malu je..
: D

Friday, May 27, 2011

cpu

apa ntah cpu aku pun tak tahu...hmmm just wondering if we could just deleting any unpleasant memories from our cpu.,it could be better cause no one wouldn't hurt..i really mean that..including ME

Tuesday, May 10, 2011

iphone4

    ishhhh...orang kata tak baik mengeluh Allah tak suka..
ok la tu bukan mengeluh tapi apakah? aku pun tak taw,well it is about my phone ihone4 ..dah guna dari tahun 2009 mse tu tengah tunggu result spm2008,tu pun yang 2nd hand punyer dah tapi tak kisah la asal ada phone yang boleh aku gunakan.


       sebelum ni dah banyak kali jugak la dia buat hal,tapi aku sabar je..macam mana la dia tak buat hal dah banyak kali iphone4 aku ni terlepas dari genggaman tangan mulus aku ni,seingat aku :
1.masa tu aku dalam dewan kuliah 5,dari tangga yang paling atas terguling-guling iphone4 aku tu sampai bawah,rosak sound jap..lepas off beberapa saat bukak balik then dah ok
2.masa tu dalam bilik tutor terjatuh dari dalam beg galas aku,sampaikan sir aku tegur 'phone jatuh ke'
3.dan jatuh yang biasa-biasa macam dari atas meja,atas katil,atas motor belum lagi


    aku satu hal kalau aku nak solat je tetibe je iphone4 aku ni bunyik aku amek then reply message aku lempar balik kat atas katil..hahaha..dah banyak kali gak iphone4 aku ni buat hal..sound tak dengar la,icon message tak hilang walaupun semua message aku dah baca..off tiba-tiba,macam ada penunggu plak

    tapi malam ni yang paling teruk pernah terjadi kat iphone4 aku ni,keypad rosak dowh,,aiiikkk iphone bukan ke touch screen ke,mne ada keypad..well i mean touch screen la yang rosak..dah la aku tengah syok sms dengan someone boleh plak dia buat hal sampaikan aku terpaksa on off banyak kali then borrow phone kawan aku jap..haisssh sekarang ni check dah ok dah tapi aku off kan dulu sebab nak bagi iphone4 aku ni rehat jap malam ni,sian kat dia...


harap-harap iphone aku tu still ok




ha!ni la iphone4 versi aku..housing sama color dengan picture ni tapi keypad no.2 tu dah tercabut..
jangan dengki la ye dengan kecanggihan yang ada pada iphone4 aku

Tuesday, May 3, 2011

Kantoi!!!!!


Ok well Assalamualaikum
First of all entry ni title kantoi lansung tak ada kena mengena dengan Zee Avi yang femes tu,tapi ni ada kena mengena dengan aku ( ye la kan sebab ni blog aku punyer)...aku ni satu hal selalu je jadi benda yang memalukan diri aku..ceritanya macam ni,well aku dah state kan kat atas yang aku ni seorang student nurse so memang banyak la praktikal

Hari tu aku ditugaskan untuk prepare medication untuk pt’s (patient’s) makan pada pukul 4pm,so pergi kumpulkan medication chart untuk check pt’s mana yang kena makan ubat pada pukul 4pm..well ada new case pak cik tu ada tb so dia kena makan semua ubat yang doc baru je order untuk dia..it is an order from doc saiful.ubat tu agak banyak,faham-faham je laa doc punyer hand writing macam mana..agak susah untuk aku faham.Ada 1 ubat tu start dengan huruf E,tapi aku nampak macam huruf K,so aku tanya la c.i (clinical instructor) aku
Aku : madam ni huruf E ke huruf K
Ci : eh awak ni! Ni kan huruf E
Aku : teruk la tulisan doc ni,huruf E macam huruf K
Apa yang teruknya masa aku ucapkan benda tu doc saiful tu tengah amek ubat untuk buat injection kat tepi aku,memang kantoi la,c.i aku dah tergamam..aku ni lagi la.Lepas je doc tu keluar c.i aku cakap “eh awak ni kalau saya yang jadi doc tu saya dah cepuk dah kepala awak”haha sori la madam saya tak perasan.

Dah la seharian doc tu dalam wad,banyak kali jugak la aku terserempak dengan dia tapi buat slumber je,dalam hati aku malu giler.petang tu pulak aku yang assist dia untuk pasang catheter kat sorang pt’s yang new case..malu aku beb