Thursday, June 30, 2011

rendah diri

   entry sedih tapi tak mintak simpati..tapi kalau mintak 2 hinggit boleh tak?..study at the same school,the same teacher,the same subject but why capasity untuk brains tu tak sama yang diserap oleh each of us..hmm aku pon tak tahu apa kaitan
   yang aku nak bagitahu ni rasa rendah diri aku la..update la tempat study best friend aku zaman muda2 sampai sekarang ni mostly study kat tempat yang best2..obersi such as egypt,australia,france,japan,russia,china..but me?kt kb ni amek dip in nursing kt ipts plak tu fail gegiler aku rasa...
   rendah diri tu ada dalam diri ni,kalau ajak jumpa or reunion ke aku mesti selalu nak elak,,serius aku malu..memang la kawan2 aku tak persoalkan benda ni tapi aku yang mengalami situasi ni rasa macam nak basuh muka dengan air lonkang,masuk toilet duk senyap2 tak yah keluar
tapi kenyataan tetap kenyataan,nak salahkan takdir pun tak boleh,perjalanan tetap perjalanan..berjalanlah dengan muka yang tebal..
   boleh bayangkan bila dah keje nanti bile jumpa je mesti tanye keje apa..masa tu kalau aku jawab nurse apa yang diorang pikir,tak pun macam sekarang ni la kalau terjumpa kat pelosok mana pun bagi yang aku tak rapat la mesti akan tanye study mane sekarang ni?kalau aku jawab nursing kat masterskill kb mesti banyak yang diorang pikirkan..
   at last buat donno jep,.study je..rezeki Allah tu banyak melimpah just kita jer yang kena cari,tak kisah la belajar mane2 pun,asal hati bahagia lol..

Saturday, June 25, 2011

Kenapa saya tak ber’make-up’ untuk ke kuliah

*ini adalah muka tanpa make up yang telah di edit kan melalui photoscape
Sebab-sebab nye ialah
1.    Saya tak pandai make up
2.    Saya tak ada alat untuk make up such as celak,foundation,mascara etc...
3.   Saya tak sempat sebab selalu bangun lambat,kelas pukul 9 pukul 7 dah kena naik bus,bangun pukul 6.30,nak solat lagi segala bagai
4.   Mata saya ni mesti berair kalau saya menguap,purata saya menguap semasa lecturer tengah mengajar adalah sangat tinggi so saya akan kelihatan seperti pontianak dengan air mata bewarna hitam
5.   Percaya dengan nature beauty walaupun sedar diri ni tak cantik pun sebenarnya..hehe
6.   Suka sangat main jari dekat muka,kalau pakai bedak pun tak kan sampai 10minit dah tanggal
7.   Dulu masa sekolah menengah selalu di tegur dengan kawan laki pakai bedak tak betul..clumsy giler kan
8.   Satu hal dah muka tak cantik..pakai apa pun tak cantik..kalau muka tu memang dah cantik,cantik jugak kan..masuk bakul yang tak de orang nak angkat,angkat la sendiri

Tu je la...sekian

sepah juara maharaja lawak

som! damak! poah! jah!..sepah dah menang maharaja lawak!..percayalah orang kampong sepah dah menang wey...macam tak caye je kan sepah yang menang,habis madu sepah tak habis-habis..tak sia-sia aku mempertahankan sepah di saat semua orang menjangkakan jozan yang akan menjadi juara..

at last perjuangan aku tak sia-sia..sayang korang ketat-ketat mostly abg jep tu ye,abg jep single lagi ke?
haha..duit menang tu boleh le simpan buat kawen yer..shuib boleh buat beli baju baby,mamat pulak nak buat apa agaknya,nak masuk minang tuuuut ker..anyway congrats ye sepah..lawak korang sentiasa dekat dengan masyarakat kita and thats why u all deserve it

Wednesday, June 22, 2011

saya sayang ayah

hari bapa dah lepas..tapi takpe kita boleh sambut di hari yang lain,takde sape pun yang akan marah
1. saya sayang ayah saya sebab ayah saya sayang saya
2.saya sayang ayah saya sebab tanpa dia dan emak,saya takkan ada kt dunia ni
3.walaupun ayah saya tak hensem macam aaron aziz ataupun shaheizy sam tapi manis tu ada
4.ayah saya berkulit gelap..tapi saya tak kisah sebab dia kerja kuat untuk keluarga kami jugak bukan untuk pompuan lain
5.ayah saya tak pandai membaca sebab ayah saya tak pernah pergi sekolah sebab kerja untuk tolong family dia anta adik-adik pergi sekolah..saya bangga sebab ayah saya bagi pendidikan saya

*saya tak boleh taip panjang-panjang sebab air mata saya non-stop keluar..saya sayang ayah

Friday, June 10, 2011

pasu jakun pecah jua

   Assalamualaikum..mula kan jumaat ni dengan salam..jakunnye aku,ok la diceritakan sedikit sejarah i.t aku..kenapa perlu di ceritain.KALAU BISA AKU CERITAIN PASTI KALIAN TIDAK AKAN PERCAYA
first time aku sentuh computer adalah semasa umur 11 tahun..masa tu kat sekolah,maklum je la budak kampung bukannye biasa tengok benda alah ni.
   punya la excited bila dapat masuk lab comp,jakun giler..aku ingat lagi 1st masuk cg ajar cara nak on & off comp ni.( wey aku dapt sentuh comp kot) korang bile?
   masuk je secondary school most of my friend ada comp kt rumah diorang..rumah aku? ada tv pun dah kira bagus!time tu yang femesnye frienster..seme orang sibuk nak buat frienster,tapi aku? tak pernah buat sampai la ni sebab benda tu sangat tidak mesra alam & complicated tak macam fb simple jerk (ops lupa masa ni aku dah ada ym lol)
   lepas tu aku pergi matrik & tengah hot dengan fb so aku pun buat la sebab member aku cakap best & senang nak contact dengan member lama (yeah! correct)..fb ada la laman sosial 1st yang aku join,then aku beli 1st pc aku kt low yatt plaza on 31st August 2009 model acer aspire 4732z (biasa-biasa je..tak macam macbook pro korang)..so far tak pernah buat hal,dah nak masuk 2 tahun pun
   lepas fb aku buat blog ni,aku ada join :
   1.flixster : dah lama tak bukak,tahun ni rasanye belum lagi kot
   2.formspring : ntah macam tak guna je,aku tak pernah pun tanya org
   3.blog : ada idea aku update (walaupun follower aku 12 jerk tapi aku perasan dah macam 12000)
   4.tagged : hape bende ntah,aku lansung tak tahu (jakun kan?)
   5.twitter : aku artis ke? ramai ke follow? hak3
   tu je,yang lain aku tak ingat,yang aku nak bagitahu sangat ni aku buat acc nuffnang dengan harapan nak kaya wey! dah berapa bulan baru hari ni aku dapat buat nuffnang ads kt tepi gadget aku ( sila tengok kanan)..
serius jakun!..
                                                     jakun wey! jumpa kete mahal cam ni

Thursday, June 9, 2011

east vs west


Sebenarnya aku dapat idea ni lepas aku baca blog sorang pilot tu,bagi aku dia tu jenis yang gila-gila sket plus sempoi.so aku terfikir la pasal benda ni :
Kalau la nama kumpulan dari malaysia ni diterjemahkan ke dalam bahasa melayu
1.wings : sayap
2.search : cari
3.exist : wujud
4.bunkface : muka kosong
5.grey sky morning : langit pagi kelabu
Hahaha,agak pelik kan..bagi aku memang lucu la contohnya macam ni la
A: eh ko suka dengar lagu kumpulan mana ah dari malaysia ni
B: erm,aku suka dengar lagu kalau dari era 90-an tu lagu kumpulan sayap,cari,wujud..kalau      indie plak aku suka muka kosong dan langit pagi kelabu...
A:???
Tak ke pelik bila kawan kita sebut macam tu
Okey kali di kumpulan mat saleh pulak bila di terjemahkan ke bahasa melayu
1.scorpion : kala jenking
2.greenday : hari hijau
3.black eyed peas : kacang mata hitam
4.my chemical romance : kimia romantik saya
5.simple plan : rancangan mudah
Lagi lucu rasanya bila diterjemah kan...
Lain-lain terjemahan la (vice versa)
1.hujan : rain
2.pesawat : airplanes
3.meet uncle husin : jumpa pak cik husin
4.spider : labah-labah
5.babyface : muka bayi
Tu je setakat ni yang aku boleh fikirkan,sori kalau tertidur masa baca benda ni..=D