Thursday, June 30, 2011

rendah diri

   entry sedih tapi tak mintak simpati..tapi kalau mintak 2 hinggit boleh tak?..study at the same school,the same teacher,the same subject but why capasity untuk brains tu tak sama yang diserap oleh each of us..hmm aku pon tak tahu apa kaitan
   yang aku nak bagitahu ni rasa rendah diri aku la..update la tempat study best friend aku zaman muda2 sampai sekarang ni mostly study kat tempat yang best2..obersi such as egypt,australia,france,japan,russia,china..but me?kt kb ni amek dip in nursing kt ipts plak tu fail gegiler aku rasa...
   rendah diri tu ada dalam diri ni,kalau ajak jumpa or reunion ke aku mesti selalu nak elak,,serius aku malu..memang la kawan2 aku tak persoalkan benda ni tapi aku yang mengalami situasi ni rasa macam nak basuh muka dengan air lonkang,masuk toilet duk senyap2 tak yah keluar
tapi kenyataan tetap kenyataan,nak salahkan takdir pun tak boleh,perjalanan tetap perjalanan..berjalanlah dengan muka yang tebal..
   boleh bayangkan bila dah keje nanti bile jumpa je mesti tanye keje apa..masa tu kalau aku jawab nurse apa yang diorang pikir,tak pun macam sekarang ni la kalau terjumpa kat pelosok mana pun bagi yang aku tak rapat la mesti akan tanye study mane sekarang ni?kalau aku jawab nursing kat masterskill kb mesti banyak yang diorang pikirkan..
   at last buat donno jep,.study je..rezeki Allah tu banyak melimpah just kita jer yang kena cari,tak kisah la belajar mane2 pun,asal hati bahagia lol..

No comments:

Post a Comment