Thursday, July 28, 2011

apa nak buat bila misi yang sakit?

entry ni pendek je
apa nak buat bila misi yang sakit
cik misi rasa nak demam ni
badan panas semacam je ni..

tekak pun rasa perit je nak menelan
tu la tanda2 nak demam
mata pun dah berair jugak ni..
bukan sebab putus cinta tapi dalam ni yang panas

so cik misi kena la

1.minum air banyak2..sebab kita akan kencing
kuman akan keluar melalui air kencing kita
dengan jayanya
tak guna nak simpan

2.jangan selimut sebab nak bagi 
haba keluar

3.mandi dengan kerap kalau dapat pergi 
picnic lagi bagus
mandi jugak dapat keluarkan haba ye

4.pakai pakaian yang nipis sebab nak bagi haba 
keluar jugak

5.last but not least esok pi hospital amek panadol
kat floor stock 2 bijik
telan
then kerja cam biasa

ha3...
*cik misi ni student lagi

spontaneous thursday *2

nak bercinta perlukan
keberanian

Wednesday, July 27, 2011

cik misi tanye..korang tolong jawab

please ye my friends
cik misi nak tanya ni...
soalan ni senang jer
dah lama cik misi fikir tapi tak taw plak jawapan nye

hanya korang je boleh jawab!
plissss

*klik gambar kalau tak cukup besar

erm nak tanya la kan
blog cik misi ni tak der la sampai tahap internationale!
tapi sape yang bace dari  
rusia
egypt
u.s
south africa?

nak taw sangat2 
kalau rusia tu ada la 2 orang member study kt sana
tapi tak kan yang laki tu baca
cam tak logik plak
egypt tu pun kawan gak
my bff
tapi dari africa tu sape

rasa nye masa world cup tak der pergi pun africa
untuk tampal link blog cikai cik misi ni
so sape tu?

poning2

baru punyer..

baik punyer!
ops silap tu tagline dafi punyer
 ni baru punyer sebab tengok la
background cik misi yang baru..
huhuhu

ok tak kawan2..
maybe yg plain dulu buat korang rasa boring
so yang ni siap ada butang lagi
kalau rasa nak menjahit tak cukup butang
boleh amek dari blog cik misi ye
tak yah segan2

thanks kpd yg mintak tukar background
ni dah pun tukar
korang hepi cik misi pun hepi jugak
kita sama2 hepi

Tuesday, July 26, 2011

aku kutuk blog sendiri -korang amat dialukan

aku baru buka blog hari ni
semalam memang tak sempat sebab nak holiday sepenuhnya
tengok la kat dashboard tu BEN ASHAARI
ada buat segmen komen blog orang lain rasanya
tapi aku tak sempat nak join
ye la kan aku nak taw jugak apa pendapat orang lain pasal blog cokia aku ni

so aku decide biar aku je la yang kutuk sendiri

10 things aku kutuk blog aku sendiri
1.aku rasa blog aku ni membosankan
2.blog aku ni macam syok sendiri jer
3.header tak lawa
4.nama blog tak menarik
5.follower tak ramai pun tapi gaya tulis mengalahkan glamer yuyu zulaikha sebab nak glamer sendiri
6.tuan punye blog ni sendiri pun tak lawa
7.tulis ntah hape2..lansung tak bermotif
8.gaya penulisan tak menarik
9.update je banyak isi & manfaat lansung tak der
10.tak banyak gambar untuk menunjukkan penerangan benda yang aku tulis


kutukan korang sangat di alu2 kan ye
*kalau malas komen kt sini boleh komen di shoutbox

PALING TAK BOLEH BLAH

TUAN PUNYA BLOG SANGAT JAKUN!

Thursday, July 21, 2011

spontaneous thursday


wallpaper phone aku for 2 years

yang...

hai peeps
aku yang tak berapa nak betul sekarang ni
hospital mersing ni keje tak da la banyak mana pun
nama pun hospital daerah ye dak ?
tapi aku punyer clinical instructor tu garang kemain taw 
nak lari balik pergi posting hosp.kb boleh tak?
tension

*dia dah siap pesan dah kat kami semua
kalau kamu semua nak umpat saya
teruskan
pahala saya yang dapat
saya garang sebab saya nak kamu belajar
kepala otak tu biar ingat apa yang saya ajar
ni tak masuk jer clinical area otak tu kosong

so think positive dia nak kite orang ni jadi nurse yang competent
tak boleh slow2 cam siput ....
tapi sape yang tahan kalau tiap2 hari kena marah
sakit wey..
kutuk2 belakang dia mesti ada
macam dia cakap la
pahala dia yang dapat
*aku selalu je murah hati bagi pahala kat dia
sape yang tahan bai?

ayat2 glamer mdm aku tu ialah
1.ko nantikan aku tual kepala tu
2.awak sepatutnya datang dengan saya dari sem 1 lagi (kite orang sem 5)
kalau tak sekarang ni mesti dah boleh jadi macam staffnurse dah duduk
kat meja buat report
3.saya tak taw la apa yang lecturer korang ajar kat kolej

...
tu those yang aku ingat la
ha3
student yang..
hosp. mersing yang...
aku yang...
clinical instructor yang..

... tu korang isi la apa yang korang rasa ye


BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER

Santai Bersama BEN ASHAARI
segmen lagi aku join
jangan marah
aku tak boleh taip banyak sebab segmen ni dah nak expiry date
sempuuuuut
blog ni might have some info pasal nursing
since i;m nursing student
my opinion 
my life
and sometime kutukan terhadap benda yang aku tak suka
feel free to follow me
thanks

Wednesday, July 20, 2011

Monday, July 18, 2011

mersing macam ni ke?

Assalamualaikum peeps..
hari tu ada entry yang aku bagi tahu pasal perjalanan aku ke mersing kan
so untuk yang kali ni nak bagi tahu pasal mersing ni la kan
biasa la 1st time datang
mesti macam2 yang kita fikir
jejak kaki di mersing ni dalam pukul 1.30 a.m
disambut dengan paluan kompang & silat
anjing
ye la kan housing area ni mostly cina
malam2 buta anjing duk menya sambut kedatangan kita orang
happy sangat2 wa cakap lu

rasa macam nak peluk tembak dengan pistol je
nasib tak da
macam la kita orang naak rompak rumah dia
wa ada kacau idup lu ka anjing?
kuat plak tu
macam seluruh persatuan anjing kat sini tengah buat koir
perghhh!
memang berbakat

so tadi 1st day pergi hospital tu
kecik jer nama pun hospital daerah ye dak?
bed ada 50 lebih je
patients plak dalam 30 lebih je
so wad aku ada lebih kurang 10 orang
tu un dah kira ramai
student kolej aku ada 5 orang + kolej shahputra 4 orang
so kerja apa nya nak buat
rilek memanjang la makkkk nyah!
tak taw la plak kalau ada banyak procedure

thanks peeps sudi baca

*p/s : 1 lagi yang aku perasan motorcyclist kat sini mostly tak pakai wizer
(cermin kat helmet tu )
kalau ada orang mersing yang baca
betul ke cam tu?

Sunday, July 17, 2011

::Jom join bloglist pilihan hati::



tarikh tutup segmen ni 18.7.11
cepat la orang kampong
rugi sape2 yang tak join
blogger ni ensem
mana taw dia ni single lagi ke
boleh gak ushar2 buat calon
ha3..gurau jer peeps

Saturday, July 16, 2011

saya blogger kategori masih belajar

http://4.bp.blogspot.com/-v5uWjXJU2OM/TcLfiMOLdSI/AAAAAAAAAPk/L1ZLeVdhZvo/s1600/cz.jpg

saya blogger masih belajar
* berumur 20 tahun
* belajar di masterskill university collegue of
nursing & health science
K.B branch
*dip in nursing
(nurse wannabe)

thanks

banyak nye? (untuk pertama kalinya)

hai peeps
apa yang banyak tuuu cik saadah oiii?
kalau korang perasan la kan banyak sangat aku join segmen & kontes
blog aku ni blog khas untuk segmen & kontes ke?
owh tidak sori banyak2 ye semua tu saje untuk suka2 memandangkan tak da sebarang cerita..

so sekarang ni ada cerita la
sekarang ni untuk pertama kalinya entry ni di update dari mersing
MERSING tu peeps!
biasanya di update dari new castle tak pun dari besut jer

buat apa kat johor ni?
cuti2 malaysia la..dapat kurangkan sikit jumlah wang yang berlambak
eh tak der la,sekarang ni dah masuk musim praktikal
biasa la kan student nurse so memang hidup ni di penuhi dengan praktikal la
ni untuk sem 5,ada 4 sem lagi since kolej aku ada 9 sem

ni 1st time kena johor
sebelum ni kl,trg & sekitar kb jer

semalam sampai sakit pinggang taw tak duduk atas bas tu
korang bayangkan pukul 10pagi gerak
sampai mersing ni pukul 1 pagi
betapa bosannye
betapa letihnya
tapi tak pe la tak boleh mengeluh kan

rumah dah sedia..
sampai2 jer terus terbonkang
best nye dapat tidooo

so doakan aku success kat mersing ni
sebab dari experience kawan aku yang lepas
clinical instructor (c.i) kat sini susah sikit nak dapat cross 
*thanks sudi baca


**p/s cross : untuk setiap procedure yang kite orang buat dalam ward tu kena dapatkan sign dari c.i tu
sebagai bukti kita dah buat
benda ni sangat penting taw!

" Segmen Oshin : Umor Saye ........ "

yuhuuuuuuuuuuuu peeps..aku join segmen lagi
kali ni dari oshin plak nak kene bagitahu umur sebenar saya
well umur tu bukan secret pun untuk aku sebab terasa muda lagi
umur sebenar dah nak masuk 20 tahun tapi terasa macam 15 lagi sebabnya nak sit PMR sekali lagi biar dapat A BM & BI
korang jugak turut di alu2 kan untuk join sama yer
(najihahfara.blogspot.com)
ni link blog dia yep
thanks

" Segmen Kenal Blogger Sampai Juling"

semenjak 2 menjak ni makin banyak kan aku join segmen tak pun contest dari blogger lain
memandang kan tak ada apa yang nak dikatakan
walaupun banyak sebenar nya tapi malas lagi nak buat entry
so ni segmen ditaja oleh cik najihah

name pemes tak der la plak sebab saya ni bukan erra fazira
tapi biasa nye ada yang panggil nono
sekarang ni belajar dekat masterskill kota bharu and i.Allah nurse gonnabe
to cik najihah : apa erk nak ucap memandang kan kita tak pernah bersua muka
good luck yer dengan dunia blogging and dunia pelajaran jugak
doa kan saya dapat jadi staff nurse yer
thanks

Wednesday, July 13, 2011

kenapa budak kecik suka nangis

mulakan entry ini dengan penuh rasa jujur dan tidak perlu hipokrit
sebab TAK DA MAKNANYE
so jujurnya aku kurang suka kanak2 sebabnya diorang banyak cekadak
*since masa kecik dulu aku sopan dan sutun
tapi untuk certain kanak2 je la mostly perempuan
*helooo akak lagi lawa dari korang

so petang tadi lepas balik dari kuliah seharian
selesai tukar baju
selesai solat
aku pun pergi la dekat balkoni untuk amek angin petang
tiba2 dicemari dengan suara tangisan sorang budak laki
*apadaa aku baru je nak jiwang
agak2 umur budak tu around 6@7 tahun macam tu la
punya la nyaring..merdu pulak tu
apa motif budak tu nangis?
nak cekelat daim ke?



so kenapa budak kecik suka nangis
*ni teori aku la
1.bila nangis benda yang diingini akan dapat
2.memantapkan suara untuk ujibakat mentol
3.dapat perhatian yang lebih dari mak bapak diorang
4.akan dipujuk tak pun dapat hug and kiss
5.nanti mak akan bagi susu

well apabila buadak kecik ni nangis akan ada la tanggapan orang sekeliling terhadap parents budak tu
tanggapan orang sekeliling
1.isshh3x mak bapak budak ni tak reti jaga anak ke
2.tak kesian ke tengok pipi anak kecil yang polos tu basah dengan air mata
3.malunya ada nak camni
4.dah tahu duit tak cukup tak payah la bawak masuk shopping complex,pergi taman cukup

p/s* jaga anak jangan bagi nangis sediakan duit satu gunung

Tuesday, July 12, 2011

Cita-Cita Si Anak Kecil

sori ye semua..kebelakangan ni aku suka sangat join kontes kt blog ni..tak menang tak kisah just memenuhi masa lapang
so kali ni join segmen bersama muz..cita2 si anak kecil and kalau rasa nak join gak boleh la pergi ke blog muz ni (tu link dia dah ada kt banner tueee)

cita2 tu berubah mengikut perederan zaman..ceeewaaaah ayat kemain tak boleh blah,so masa kecik2 dulu aku selalu berangan nakjadi pelakon (poyo kan) sebabnye dapat pakai baju lawa2,glamor then aktor plak ensem2 (kecik2 dah gatal)

lepas tu bila dah boleh berfikir sikit nak jadi cekgu plak dah (cita2 standard budak berhingus)
sebabnye cam best je masuk kelas mengajar budak2,time exam dapat tangkap buadak yang meniru walaupun aku rase cekgu pun meniru gak masa zaman diorang sekolah hahaha

bila dah mumayyiz aku tukar cita2 nak jadi doktor plak tapi khususnya dentist sebabnya aku sekolah kt sbp so perasan terer la masa tu padahal hampeh giler aku ni
usaha tarak

cita2 aku yang last sebelum aku lompat ke nursing ni ialah petani moden sebabnya aku suka tengok agrojurnal kat tb1 tu
best kot tanam pokok,buat kopok,bela ikan dalam sangkar lumayan tu beb

but at last cita2 yang tak pernah terlintas dalam fikiran aku jugak yang aku join
yes i'm nursing student year 2 right now
sabtu ni kena pergi mersing untuk praktikal
yes..i'm in love dengan nursing sekarang ni so harapnya dengan bidang ni aku akan berjaya harapnye

stress kah aku?

stress sebab tunggu kedai makan kt food court bukak..dah la perut lapar giler..mengidam sizzling plak tu
solution ye lepak je la sambil buat bising untuk hilangkan stress untuk cover perut yang lapar..


Kontest STRESS (10 Julai – 15 Ogos 2011) anjuran Blog AkuStressGilerdan ditaja oleh blog gnetdaniel , gobblogz dan 2dayblogger

"Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"

http://3.bp.blogspot.com/-ideWGRG9SOE/ThU0DM4tzPI/AAAAAAAABMo/jT0jDxQvzK0/s1600/banner-mega-ga.png (ni link diorang..sori tak pandai nak link kan terus..agak jakun)



 saya nak kawan saya
1.fatin amirah
2.nur amiyrah
3.cik yana
 
            

Sunday, July 10, 2011

sori..aku tak suka kau

   apasal la aku tak suka ko hah?manusia jugak,sama je macam aku..ntah la jiwa aku ni memang tak boleh serasi dengan korea la..disaat hampir semua orang menerima demam k-pop & drama korea,sori ye aku tak kena pun infection tu.lansung tak! jangan hacked aku disebabkan pandangan aku ni.
 
   antara drama korea yang popular kat malaysia ni (aku pun taw jugak but just nice to know,sebabnye tak nak jadi katak bawah saji) my girl,full house,prince hour etc..tu jer yang aku ingat sebab benda tu antara yang glamor zaman aku sekolah dulu (2008) masa form 5..kalau korang perasan la mostly drama korea ni heroin mesti muka cute2 gitu..seorang yang clumsy,makan dah la banyak tapi tak gemuk2 jugak sekeping cam papan jer..kalau marah mesti mulut tu penuh dengan makanan.mula2 jumpa mesti gaduh2 lepas tu mula la jatuh hati..si hero plak mesti kontrol macho gegiler,sebab tak nak tunjuk kat heroin ni yang diorang pun ada hati gak,tapi kat belakang..tak pun buli si heroin sebab tak nak tunjuk yang sebenarnye diorang cinta

   lagi 1 kalau yang si heroin menyamar jadi laki,masuk hostel,tak pun join band laki mesti tak der yang nak perasan..eh helooooo! tak kan la diorang tak boleh nak tengok bijik halkum tu kat leher tersembul ke tak?..dah la body memang tak sama,muka dah la halus giler kulit tu..ntah la aku tak faham la.

   kalau macam muzik k-pop plak memang la ada yang catchy,tak dapat dinafikan,tapi nape artis laki diorang jambu semacam..bukan jambu batu tapi jambu air,muka tu perrrghhh make-up ngalahkan pompuan ye!pakai plak seluar petak2 takpun skinny yang kaler2 macam oren,purple,pink & kuning,..anak2 gadi sekarang ni memang suka laki cam tu eh? sori bukan aku..rambut plak kaler semcam jer,dah nama pun asia memang genetik tu rambut hitam kenapa la dikalerkan oren la,biru la..macam2 lagi la (yang ni malay pun ada gak).


ni agaknya kalau bawak balik rumah perkenalkan as a bf ni mesti mak bapak terkejut
sian kt laki2 melayu dah tak laku..

 
*P/S : ni just opinion aku,benda yang aku tak suka..jangan marah ye..peace no war =D
 

Singgah blog aku sat , bleh ?

Santai Bersama BEN ASHAARI
aku baru baca benda ni 3 minit sblm expiry date..tak dapat type panjang2..nanti tak sempat

Saturday, July 9, 2011

bersih 2.0

  Assalamualaikum...tersopan sikit,hari ni kecoh pasal bersih kt dalam tibi tuh..seme channel ada dari tibi 1 hinggalah tibi 9 seme nya duk siar pasal bersih,nak nengok tibi pun spoil kan mood jer.aku tak sokong mana2 pihak since aku pun tak cukop umur lagi nak mengundi,tapi bersih tu untuk apa,if anyone know could u pliss tell me seyes aku tak faham apa matlamat bersih.
  
 Yang aku nengok kat tibi tu seme reporter duk sibuk laporkan pasal kekecohan yang sedang berlaku,anyway dari pemerhatian aku tak der la nampak kecoh sangat sampaikan bilangan polis lagi ramai kot dari orang yang nak pergi perhimpunan tu.

  Apa yang aku tak faham bersih tu untuk apa? kenapa kerajaan tak bagi diorang buat perhimpunan kat stadium? sedangakan diorang dah mintak denga cara baik.ke diorang ada agenda nak bom stadium or bakar2 kerusi ker? well kenapa dipanggil perhimpunan haram?diorang nak bersihkan apa sebenarnya?nak buat gotong-royong ke? betul ke peniaga2 kat petaling street tu rugi juta2 disebabkan kedai mereka kena tutup hari ni?macam la hari raya pun diorang berniaga,tak pernah tutup kedai ke? kenapa perlu ditutup jalan bagai,kan dah jam 1 kieyl tuh?

  Banyaknya benda yang aku tak faham pasal bersih ni..tolong la inform kt aku bersih ni apa..bersihkan badan ke jiwa?aku ni macam tak menetap kt malaysia jer,padahal ta pernah sesaat pun tinggalkan negara ni,tapi serius aku tak faham manifesto diorang untuk bersih tu..ini lah yang orang kata sa'adah di bawah meja :: dengan saiz body aku ni aku tak boleh di anggap seperti katak kerana aku tak muat nak masuk dalam tempurung::

Terjah Kumpulan 2

http://4.bp.blogspot.com/-v5uWjXJU2OM/TcLfiMOLdSI/AAAAAAAAAPk/L1ZLeVdhZvo/s1600/cz.jpg

Saya dah terjah kumpulan 1

Friday, July 8, 2011