Saturday, July 9, 2011

bersih 2.0

  Assalamualaikum...tersopan sikit,hari ni kecoh pasal bersih kt dalam tibi tuh..seme channel ada dari tibi 1 hinggalah tibi 9 seme nya duk siar pasal bersih,nak nengok tibi pun spoil kan mood jer.aku tak sokong mana2 pihak since aku pun tak cukop umur lagi nak mengundi,tapi bersih tu untuk apa,if anyone know could u pliss tell me seyes aku tak faham apa matlamat bersih.
  
 Yang aku nengok kat tibi tu seme reporter duk sibuk laporkan pasal kekecohan yang sedang berlaku,anyway dari pemerhatian aku tak der la nampak kecoh sangat sampaikan bilangan polis lagi ramai kot dari orang yang nak pergi perhimpunan tu.

  Apa yang aku tak faham bersih tu untuk apa? kenapa kerajaan tak bagi diorang buat perhimpunan kat stadium? sedangakan diorang dah mintak denga cara baik.ke diorang ada agenda nak bom stadium or bakar2 kerusi ker? well kenapa dipanggil perhimpunan haram?diorang nak bersihkan apa sebenarnya?nak buat gotong-royong ke? betul ke peniaga2 kat petaling street tu rugi juta2 disebabkan kedai mereka kena tutup hari ni?macam la hari raya pun diorang berniaga,tak pernah tutup kedai ke? kenapa perlu ditutup jalan bagai,kan dah jam 1 kieyl tuh?

  Banyaknya benda yang aku tak faham pasal bersih ni..tolong la inform kt aku bersih ni apa..bersihkan badan ke jiwa?aku ni macam tak menetap kt malaysia jer,padahal ta pernah sesaat pun tinggalkan negara ni,tapi serius aku tak faham manifesto diorang untuk bersih tu..ini lah yang orang kata sa'adah di bawah meja :: dengan saiz body aku ni aku tak boleh di anggap seperti katak kerana aku tak muat nak masuk dalam tempurung::

No comments:

Post a Comment