Tuesday, July 12, 2011

Cita-Cita Si Anak Kecil

sori ye semua..kebelakangan ni aku suka sangat join kontes kt blog ni..tak menang tak kisah just memenuhi masa lapang
so kali ni join segmen bersama muz..cita2 si anak kecil and kalau rasa nak join gak boleh la pergi ke blog muz ni (tu link dia dah ada kt banner tueee)

cita2 tu berubah mengikut perederan zaman..ceeewaaaah ayat kemain tak boleh blah,so masa kecik2 dulu aku selalu berangan nakjadi pelakon (poyo kan) sebabnye dapat pakai baju lawa2,glamor then aktor plak ensem2 (kecik2 dah gatal)

lepas tu bila dah boleh berfikir sikit nak jadi cekgu plak dah (cita2 standard budak berhingus)
sebabnye cam best je masuk kelas mengajar budak2,time exam dapat tangkap buadak yang meniru walaupun aku rase cekgu pun meniru gak masa zaman diorang sekolah hahaha

bila dah mumayyiz aku tukar cita2 nak jadi doktor plak tapi khususnya dentist sebabnya aku sekolah kt sbp so perasan terer la masa tu padahal hampeh giler aku ni
usaha tarak

cita2 aku yang last sebelum aku lompat ke nursing ni ialah petani moden sebabnya aku suka tengok agrojurnal kat tb1 tu
best kot tanam pokok,buat kopok,bela ikan dalam sangkar lumayan tu beb

but at last cita2 yang tak pernah terlintas dalam fikiran aku jugak yang aku join
yes i'm nursing student year 2 right now
sabtu ni kena pergi mersing untuk praktikal
yes..i'm in love dengan nursing sekarang ni so harapnya dengan bidang ni aku akan berjaya harapnye

8 comments:

  1. ah ne lagi bakal nurse, wow banyak oh orang nak jadi bidang perubatan ne, bagus2...hehe

    Thx for join k... :)

    ReplyDelete
  2. thanks en.muz..sbb kan rmai org kena la bersaing & pndi cari peluang untuk hidup..
    welcome en.muz

    ReplyDelete
  3. ha3..tu cita2 masa kecik jer..zmn kegemilangan

    ReplyDelete
  4. Hahahahaha! Lucu mu baby odd! kecik2 gatal doh. statement cikgu niru tu dop leh bela! hahahaha

    ReplyDelete
  5. biasa la ichi..advance kn bab2 laki ni

    ReplyDelete
  6. hehe..thnks odah,puji bkal suami ak..hihi..
    ak dulu nk jd artis,kejap nk jadi cikgu,kejap nk jadi polis,kejap nk jadi pramugari...last2 cikgu jugak..huhuhu :P

    ReplyDelete
  7. biasa r..kte kn same2 cun blh dh jdi artis

    ReplyDelete