Wednesday, July 13, 2011

kenapa budak kecik suka nangis

mulakan entry ini dengan penuh rasa jujur dan tidak perlu hipokrit
sebab TAK DA MAKNANYE
so jujurnya aku kurang suka kanak2 sebabnya diorang banyak cekadak
*since masa kecik dulu aku sopan dan sutun
tapi untuk certain kanak2 je la mostly perempuan
*helooo akak lagi lawa dari korang

so petang tadi lepas balik dari kuliah seharian
selesai tukar baju
selesai solat
aku pun pergi la dekat balkoni untuk amek angin petang
tiba2 dicemari dengan suara tangisan sorang budak laki
*apadaa aku baru je nak jiwang
agak2 umur budak tu around 6@7 tahun macam tu la
punya la nyaring..merdu pulak tu
apa motif budak tu nangis?
nak cekelat daim ke?



so kenapa budak kecik suka nangis
*ni teori aku la
1.bila nangis benda yang diingini akan dapat
2.memantapkan suara untuk ujibakat mentol
3.dapat perhatian yang lebih dari mak bapak diorang
4.akan dipujuk tak pun dapat hug and kiss
5.nanti mak akan bagi susu

well apabila buadak kecik ni nangis akan ada la tanggapan orang sekeliling terhadap parents budak tu
tanggapan orang sekeliling
1.isshh3x mak bapak budak ni tak reti jaga anak ke
2.tak kesian ke tengok pipi anak kecil yang polos tu basah dengan air mata
3.malunya ada nak camni
4.dah tahu duit tak cukup tak payah la bawak masuk shopping complex,pergi taman cukup

p/s* jaga anak jangan bagi nangis sediakan duit satu gunung

No comments:

Post a Comment