Monday, August 29, 2011

si tangan kayu cuba melukis

ni ialah coobaan  pertama aku untuk lukis dodol  doodle ni
ni ialah cooban yang pertama..nampak agak cute jugak la kan untuk beginner macam aku ni

ni yang ke-2..muka tak der perasaan,tapi yang free hair tu ntah hape2






ni coobaan yang ke 3 dan yang paling buat aku gelak
nak buat doodle pompuan tapi kenapa jadi macam bapuk semacam je
konpius mak nokkss


raya punya pasal la ni

malam ni 29 ramadhan
kalau tak der aral melintang 30 ogos ni raya lah kita
ye la kan mana tahu mak bulan tak kasi anak bulan tu keluar time orang nak teropong dia
sebab tak nak bagi orang skodeng tak ke naya camtu..
anak2 bahaya keluar malam2
ok stop,aku makin mengarut

since dah nak raya ni banyak blog2 yang dah tak update
kalau ada pun just entry pendek jer
aku tengah bayangkan bloger pompuan mesti tengah anyam ketupat,buat biskut last2 minute
layan anak sedara main bunga api tak pun tengah tempek manik2 @ berlian bagai nak rak kat baju raya
almaklomla semua orang nak VOGUE kan raya ni
kalau bloger lelaki plak mesti tengah main meriam buluh,tak pun tengah main mercun
kalau yang baik beserta sedikit tawadduk mesti kemas rumah @ tengah nolong bakar lemang ye dak?
tapi mesti ramai yang main mercun ni

sebut pasal mercun,kalau ada korang tengok dalam tibi kes budak hilang jari
muka berbalut macam mumia
i.Allah aku adalah orang terakhir yang akan kena benda tu
nak tak sebab nya
sebab nya..erm..sebab nya..erm..erm
aku fobia dengan mancis(terbukak rahsia)
aku takut nak nyalakan mancis..haha
ntah hape2 kan aku ni
dan aku jugak takut main mercun
keuntungannya aku lebih selamat..kan.kan!

so sementara masih sempat ni & memandangkan dah ramai bloger ucap
aku pun nak ucap la jugak,ni bukan copycat tapi semua orang buat benda ni keyh.
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN
*mintak maaf la sesangat kalau ada penulisan yang buat korang terasa hati ye..
0-0 keyh ( ni kalau ustaz azhar tau mesti dia kata : mung ingat duk main badminton eh 0-0)
hohoho...kenal tak ustaz azhar,if tak kenal sila ke you tube yer & make sure korang tengok video dia
sure tak menyesal

*sedih raya tahun ni sepasang jer (hek eleh macam la sebelom ni sebelas pasang)
*ok la kan dari tak der terus,syukur dengan apa yang ada
*nak nikmati raya kat malaysia habis-habisan tahun ni (mana tau tahun depan aku akan buat entry raya dari london ke kan..terkujat korang semua,jangan jeles seyh..nanti raya makan spageti & mushroom soup instead of nasi impit & kuah kacang..jangan jeles plak)
*PERASAN NAK MAM!
*ok2 dah banyak sangat melalut,ntah2 tak der orang baca..wakdehal
*till then SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & _______
*oh ye sape2 yang nak mintak maaf dengan aku sila sediakan duit rm50,aku nak duit ori bukan duit palsu
barulah aku maaf kan korang,if tak sori nyah! i tak layan

"SLW 2nd Giveaway"

! ! ABChill ! SALWAISMAIL
tu link nya..macam biasa cik misi yang jakun ni tak taw cara nak buat klik SINI then terus ke tempat yang dituju
hahaha

di tag dari mrs zack
so saya nak tag dr.onie,bella & oshin
& saya akan make sure kan diorang tahu hal ni

Saturday, August 27, 2011

SAYA NAK MENANG PENANDA BUKU THE SMURFS

Bookmark_actual size final


ni penanda buku the smurfs..
lawa kan..blue in color (tetibe mood menggedik)
aku saje jer join kontes ni,mana la taw tuah ramadhan
dapat jugak la menang,almaklumlah selalunya tak pernah bertuah kalau hadiah random pick ni
so kalau nak join boleh la tekan
(macam biasa cik misi yang jakun ni tak pandai nak buat klik SINI then terus ke tempat yang di tuju)
so harap2 kali ni ada ong la

korang ingat korang tahu,tapi korang tak tahu 2

buka blog semalam..senyum
buka blog petang tadi..senyum
buka blog malam ni..senyum jugak
kesimpulan : sepanjang minggu ni asal buka blog jer mesti senyum biar pun hati ni gundah gulana
hahaha
sebab nye follower bertambah dari hari ke hari
thanks a lot bagi yang sudi follow yer

tadi baru je lepas buat biskut raya
ala biskut yang senang2 jer
guna biskut mix..nak adun sendiri tak pandai la
so disebabkan kemalasan nak buat entry bebanyak
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN
pheeeewwiiiiitttt


straight to the point ni sambungan dari entry yang lepas
ni link nya 
(macam biasa cik misi yang jakun ni tak pandai nak bagi klik & terus ke tempat yang dituju)
hahaha
so ni siri 2 ye semua

1.meniarap kendurkan payudara
beware ye kalau tak nak payudara tu kendur jangan sesuka hati meniarap masa online

2.goyang kaki tanda tubuh bertoksik
biasa nye orang yang suka goyang kaki ni kan pemalas,macam mana la tak ada toksik yang berkumpul
dalam body..

3.pasang lampu elak lapar
pasang lampu dapur,amek pinggan then cedok nasik
elak lapar hape benda cam tuh

4.lelaki perokok rendah IQ
bukan saya cakap,dalam buku tulis..ermm betul ke?

5.lelaki antisosial mati awal
mana2 laki yang antisosial jer tu baik korang sosialkan diri korang
kalau tak nak "pergi dengan selamat lebih awal "

6.kunyah gula2 getah cepat berkedut
sebab tu la product anti-aging (olay,skII,syahirah platinum blablabla) ada di pasaran

7.lihat orang sakit untuk sihatkan kita
selalu la ke hospital ye pergi tengok sape2 yang sakit dalam ward
walaupun hakikat tak kenal sape2 pun,tak pe la nak sihat punyer pasal

8.berus gigi elak strok
biasanya berus gigi elak nafas berbau & gigi kuning

9.jalan laju tangani gejala menopaus
kang jalan laju2 sangat kan orang kata busy mengalah kan pm plak

10.saderi tingkatkan keinginan seks
ooo patutla WONDERPETS suka sangat makan saderi..ni mesti stok saderi kat malaysia 
habis kalau semua orang tahu pasal benda ni so sebar2 kan lah ye

thats all for now
akan ada lagi dilain entry

*update : rupa2 nye ni entry yang ke 100..wuuuuhuuu
tahniah dan syabas kepada di sendiri
**tangan kanan gosok bahu belah kiri :D

Wednesday, August 24, 2011

"Segmen Tambah Follower : Edisi Kuih Raya"

!                                                                             LUNA LANUN !
(macam biasa cik misi yang jakun ni tak pandai nak buat klik pada banner untuk terus ke blog beliau)

"Kuih raya kegemaran sepanjang zaman saya ialah


tart nenas gulung ler..
tak der kuih lain yang dapt lawan tart nenas ni


wordless wednesday : pembuka selera di akhir ramadhan






amacam?
ada beran ke tak nak hadap benda macam ni
aku dah kena banyak kali dah
berbuka macam biasa..
memang berselera jer bedal

Tuesday, August 23, 2011

MARI MENAMBAH FOLLOWER SEBELUM RAYA

macam biasa,cik misi yang jakun ni tak pandai nak buat klik gambar tu & terus ke blog sape2
sila kutuk atas kejakunan itu

selamat hari raya aidilfitri untuk semua blogers
maaf dipinta kalau terasa dengan penulisan cik misi yang hina dina ni
cik misi tak join 1 pun kontes untuk kad raya 
so sape2 yang nak bagi boleh la inform kt ruangan komen @ shoutbox ye
*perasan nak mam*

antara beberapa darjat

assalamualaikum peeps
sebenar nya entry ni untuk berfikir,untuk semua

macam mana nak mulakan ye?

situasi 1
ali : anak ko yang ke 2 tu sekarang ni belajat kt mane ye?
abu : owh,jaszle sekarang ni study medik dekat jordan

situasi 2
minah : anak sulung ko keje apa ye sekarang ni,lama tak nampak?
gayah : owh,along keje menoreh sekarang ni,part time tukang rumah

well,based on situation that i stated above
your parents will be more proud if thuy were in situation 1,right?
means boleh kembang lobang hidung doblas inci
ye la kan,parents mana yang tak bangga dapat anak bakal doktor
study oversea plak tu
ke ada korang pernah jumpa mane2 parents yang malu nak bagi tahu anak bakal doktor
ada?
konpem tak der kan
laju jer menjawab

kalau anak dalam situasi 2 plak
yang kerja kampung ni
apalah sangat kan nak dibandingkan dengan yang study medik ni
macam sky & earth la kan

yup,aku mengaku aku cukup malu nak bagi tahu
yang aku study nursing
kt kolej swasta plak tu,mostly orang pikir yang masuk swasta ni sebab tak dapat ipta
then tak berapa nak pandai ( bodoh tu 1 words yg kasar)
ubah benda tu sekarang
kita tak tahu semua kisah manusia atas muka bumi ni

so disini nak statekan bahawa
sama ada kerja doktor,lawyer,accountant
sama je taraf dengan orang yang kerja menoreh,tanam padi,buat rumah
semua nya ada function masing2
semua tu dah teratur dah

so
doktor kerjanya merawat orang sakit
lawyer menegakkan keadilan
accountant plak buat kira2
kita boleh nampak function nye depan mata kan?

but if menoreh tu menoreh la,apa sumbangannya
tanam padi,tanam je padi tu
buat rumah,hmm buat je rumah sampai jadik sebijik
tapi tahukah korang besar nye jasa diorang ni
penoreh getah,getah yang diorang jual tu banyak benda yang boleh di komersialkan contoh nya tayar
petani plak yang tanam padi,dari padi menjadi beras,dari beras menjadi _____
tukang rumah..if tak der tukang rumah ni korang nak duduk mana,boleh ke buat sendiri

so setiap apa pun pekerjaan korang
semua ada function masing
cuma bezanya orang nampak & tak nampak jer sumbangan tu
so i'm proud as a nurse wannabe!


Monday, August 22, 2011

JOM JOIN GADIS BLOGGER


(macam biasa aku tak pandai nak terus linkan..hahahak)

untuk gadis2 je ye
jom join
so nak tag : mrs zack,bell & maya lisa

Sunday, August 21, 2011

luahan hati setelah setahun ber blog

1st of all nak mintak maaf kalau ada yang terasa dengan entry ni
ni bukan mengutuk tapi mengata
can r?
opinion aku je ni
nama pun blog peribadi,so nak lontarkan la pandangan aku

aku start blogging ni dah masuk 1 tahun
macam2 jenis blog dah yang aku follow
ada yang best ada jugak sebaliknya
aku mengaku blog aku tak femes
aku tak der wawasan nak majukan blog macam korang semua
dalam 1 hari tu berjuta update
paling banyak pun aku join segmen yang kadang2 berguna kadang2 tak

blogers ni boleh mempengaruhi other people dengan cara diorang writing
as example la yuyu zulaikha ( aku bagi contoh ni sebab korang semua mesti follow dia)
penulisan dia memang best,kalau boleh nak dia update everyday
semua entry dia kita nak baca
tapi sedarlah korang kalau meniru tak kemana jugak

dressing
tak dinafikan la lots of blogers yang stylo nak mam..
kita yang tengok ni wa! cun giler
lawa siot
dalam hati mesti kata : bilo eden nak jadi cam ni
tak pun  : eh nak kena cari jugak ni,mana boleh mesti up to date
well nak bagi taw dah memang dia tu lawa,upload gambar berkain batik pun lawa jugak
*kalau tak pakai baju musykil la lawa ke tak
well sometimes kena evaluate jugak how's the dress works on you jangan main tibai jer

blogers ni jugak boleh buat duit
menaip pun boleh dapat duit
sape yang tak nak sebab tu la sekarang ni blogers tumbuh macam cendawan di musim hujan
dengan blog yang ntah hape2 dengan harapan semua orang akan follow kau

sori wa cakap lu aku paling tak suke kalau orang yang chat kt shoutbox,comment or at fb bagai
with the message i follow u,u follow me back
or if u follow me i will follow u
kalau buat macam tu kau tak ikhlas nak follow dia
and vice versa
tu semua niat nak glamer semata2
kalau follow pun mesti diorang tak bukak blog korang bila ada entry baru
aku tak tuduh sape2 sebab aku pun macam tu

sori la semua aku admit yang aku ni tak pandai sangat nak ulas panjang bagai
tulis apa yang terlintas
zap! macam tu je
kalau stop tergantung tu maknanya dah mati kutu

*blog aku macam maria elena,hanis zalikha & yuyu zulaikha tak
almaklumla lay out dah putih
cam a4 paper
*perasan nak mam*


aku paling pantang blogwalking ke blog yang..

wuuu syok nyer kalau dapat selalu blogwalking
masuk blog budak tu
masuk blog budak ni

antara blog yang aku wajib bukak kalau ada entry baru ialah
blog ayeem ayam (manusia ayam yang terbang dengan 5 ekor ayam)
blog aku bukan blog bapak kau (ala yang ada lembu tengah ragut rumput)
hamzah ian ( perasaan superman,bajet boleh fire)
maria elena ( rockss!..)
yuyu zulaikha ( genit sangat,kak yuyu amek isi saya boleh )

entry diorang best,blog pun tak berat sampai 20 kilo
aku paling pantang kalau pergi blog yang ada lagu
sori la sape2 yang terasa
tapi wa cakap lu der lap top wa dah ada banyak lagu
semua orang akan ada playlist dalam laptop masing2
so ko tak payah la gatai2 nak letak seme benda tu

clock
cuba habaq mai..tak payah la cam budak2 ko taw tak

widget2 pelbagai semua
cam kalendar,berapa orang yang view blog ( nak menunjuk ke hape )

banyak sangat gambar
membuatkan lambat nak loading taw tak

lagi 1 cursor yang moden bagai
ada tu cursor misai la ( eh gile apa misai jadi cursor )
ada snow fall laa
ada words yang follow cursor tu la
serius menyampah

apa lagi ek yang selalu ada kt blog
....
to korang semua pikir la apa yang patut ada then apa yang tak patut
serius aku cakap content blog tu akan buat orang lagi ramai follow ko
tak yah nak berhias bagai..

till then
that's all
selamat hari raya

Wednesday, August 17, 2011

korang ingat korang tahu,tapi korang tak tahu 1

ni antara info kesihatan yang aku ambik dari majalah kesihatan 
ye la tak kan dari majalah pc plak

1.jangan pakai bra lebih dari 12 jam
maknanya macam pakai 12 jam tak yah pakai 12 jam,hepi la kaum adam dapat tengok.wuuu

2.otak orang gemuk lebih tua
apa makna semua ni..nak pedajal kata aku tua la tu

3.sakit gigi bawa maut
ramai je yang kt kubur sekarang ni maut sebab kemalangan maut

4.diet tinggi lemak punca malas
ni mesti orang nogori 9 sebab suka masak lemak cili api

5.minum susu untuk kaki lupa
susu cap gantung ke susu formula

6.vitamin D panjangkan umur
semakin panjang umur semakin banyak dosa

7.brokoli cegah bad mood
untuk bad boy plak kena makan apa?

8.kurang tidur jadi gila
beware untuk bloger yang suka blogwalking malam2,esok topap tidur ye

9.main gitar cegah strok
orang yg dah kena strok mesti nyesal tak main gitar..man kidal mesti dah lama taw benda ni

10.menguap sihatkan tubuh
alasan baru untuk guru

cik misi bagi 10 ni je dulu,lepas ni akan ada lagi
so tunguuuu


Giveaway [Sitiatikah.Com] Bulan Ramadhan

Giveaway :-
RM 260 (RM 100 + RM 50 + RM 50 + RM30 + RM 20 + RM 10)
Domain + Hosting
Topup RM 20
Kad Raya
Keychain Singapore
Keychain Sarawak
1 CD Trust Port Total Protection edition 2011
Tarikh tutup : 20hb August 2011

“SEGMEN : GUA KIDAL KE GUA KANAN KE, GUA PUNYER SUKA LAH!”.

mencari konklusi


setiap dari korang dilahirkan sama ada kidal @ tak
kalau kidal means that dominant hand kiri
kalau tak kidal plak dominant hand kanan la kan

tapi aku ni spesies pelik siket
tak tau la nak kata kidal tak kidal
nak kata tak kidal...
hurrrrm

aku tulis guna tangan kanan,kiri pon boleh jugak
pegang pisau belah kiri,kalau kanan aku akan potong jari sendiri
basuh baju tangan kiri

so to azeelia it's up to u la nak letak saya kt mane
sebab saya sendiri pon keliru dengan persoalan kidal tak kidal ni

"Blog List Lepak Bersama Muz"

"SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER"...


- Nama panggilan Blogger  : sazmin @ cik misi
- Tarikh mula berblog   :  28.8.2010
- Rakan blogger terkini  : 59
- Target tambah rakan blogger : berapa pun tak kisah,lagi banyak lagi bagus

BEN ASHAARI, PENDAPAT SAYA IALAH

Santai Bersama BEN ASHAARI


Monday, August 15, 2011

Serius fail : dewa cinta slot akasia tv3

Dah lama kan drama dewa cinta habis
Sekarang ni tengah tayangan kasih alia
Dewa cinta tu pelakon utama dia fasha sandha dengan iqram dinzly
Tu kan,yang duk heboh fasha bengang dengan pelakon yang datang lewat tu

Tapi bukan nak cerita pasal tu
Sebelum tu nak buat confession jap,CIK MISI TAK PERNAH TONTON PUN DRAMA TU
Bukan tak sokong drama tempatan
Tapi budak hostel tv pulak tak der..kalau ada pun aku tengok ke?
Ok tak!

Nak dipendekkan cerita
Ni clinical instructor cik misi yang ceritakan
Ada la 1 scene tu iqram masuk hospital tapi dia cuba keluar secara haram
Macam biasa la kan drama mana2 negara pun kalau scene hospital mesti ada
Botol air yang gantung2 tu
Ok nama benda alah tu iv drip okeh
Susah la nak google kan bagi korang jelas
Sebab line haram jadah so paham2 je la
Solution yang kita bagi melalui yang gantung2 tu ialah normal saline @ label kt botol tu
NS
Tak pun dextrose 5% etc @ label kt botol tu
D5
Tapi scene tu ada kamera fokus kat botol drip tu dengan simbol
W
Ok la nak habaq mai W tu stand for water for injection
Dah nama pun water for injection
Mesti la guna untuk injection tak kan guna untuk iv drip plak
Pengarah tak sensitif lansung hal ni
Kalau orang yang dalam bidang kesihatan ni mesti dah terbahak2 gelak
Sebab tau apa yang tak betul
So serius fail
Greys anatomy gak yang best der

entry paling banyak words 'GILER'

bukan nak mencarut tapi menaip ketidakpuasan hati
sakit betul la
line internet slow giler wey macam snail PIG 
geram giler

bukan apa la kan
baru je dapat online balik line buat hal
memang terbakar la
niat hati ni nak join segmen
banyak giler segmen yang ada malam ni
tapi 1 pun tak dapat nak join sebab line ni la
giler apa tah

bloger tu buat segmen
bloger ni buat segmen
tapi haram kejadah aku tak dapat join jugak
memang sial la kan
tak pe kan nak marah
malam2 tak puasa,siang je

setelah 7 tahun

Assalamualaikum peeps
1st entry sepanjang ramadhan ni
hampir 2 minggu jugak tak online
bukan sebab busy
tapi line broadband kena potong
almaklumlah tak cukup duit nak bayar
bila lama tak menaip ni jadi lambat giler nak tekan keypad
dah la banyak salah tekan
hahaha
masalah betul la

hari tu masa tak boleh online punyer la banyak
idea sampai mencurah-curah macam paip bocor
tapi sekarang ni bila ada peluang
semua tu dah hilang
entah ke mana
tapi yang penting cik misi tetap ada
tetap setia merawat pesakit
tetap steady buat dressing untuk patient diabetic
walaupun baunyer wangi tak hingat
maintain je
bukak pose boleh je melantak macam biasa

so lupakan hal tu jap
dah lama tunggu benda ni
7 tahun
kalau ada anak mesti dah masuk darjah 1
ok la
yang sebenarnye dapat peluang pose kat rumah
setelah 7 tahun di perantauan
cewwwaaaah!
ye la kan dari umur 13-17 kat sbpibr
umur 18 kat nogori tu eh
umur 19 kat k.bharu
umur nak masuk 20 ni la baru merasa
pose kt rumah lama sikit
3 minggu beb
sebabnya praktikal dekat dengan rumah
tapi bukan sebelah rumah la
area jertih ni je la

ok la tu kan
salam ramadhan