Sunday, August 21, 2011

luahan hati setelah setahun ber blog

1st of all nak mintak maaf kalau ada yang terasa dengan entry ni
ni bukan mengutuk tapi mengata
can r?
opinion aku je ni
nama pun blog peribadi,so nak lontarkan la pandangan aku

aku start blogging ni dah masuk 1 tahun
macam2 jenis blog dah yang aku follow
ada yang best ada jugak sebaliknya
aku mengaku blog aku tak femes
aku tak der wawasan nak majukan blog macam korang semua
dalam 1 hari tu berjuta update
paling banyak pun aku join segmen yang kadang2 berguna kadang2 tak

blogers ni boleh mempengaruhi other people dengan cara diorang writing
as example la yuyu zulaikha ( aku bagi contoh ni sebab korang semua mesti follow dia)
penulisan dia memang best,kalau boleh nak dia update everyday
semua entry dia kita nak baca
tapi sedarlah korang kalau meniru tak kemana jugak

dressing
tak dinafikan la lots of blogers yang stylo nak mam..
kita yang tengok ni wa! cun giler
lawa siot
dalam hati mesti kata : bilo eden nak jadi cam ni
tak pun  : eh nak kena cari jugak ni,mana boleh mesti up to date
well nak bagi taw dah memang dia tu lawa,upload gambar berkain batik pun lawa jugak
*kalau tak pakai baju musykil la lawa ke tak
well sometimes kena evaluate jugak how's the dress works on you jangan main tibai jer

blogers ni jugak boleh buat duit
menaip pun boleh dapat duit
sape yang tak nak sebab tu la sekarang ni blogers tumbuh macam cendawan di musim hujan
dengan blog yang ntah hape2 dengan harapan semua orang akan follow kau

sori wa cakap lu aku paling tak suke kalau orang yang chat kt shoutbox,comment or at fb bagai
with the message i follow u,u follow me back
or if u follow me i will follow u
kalau buat macam tu kau tak ikhlas nak follow dia
and vice versa
tu semua niat nak glamer semata2
kalau follow pun mesti diorang tak bukak blog korang bila ada entry baru
aku tak tuduh sape2 sebab aku pun macam tu

sori la semua aku admit yang aku ni tak pandai sangat nak ulas panjang bagai
tulis apa yang terlintas
zap! macam tu je
kalau stop tergantung tu maknanya dah mati kutu

*blog aku macam maria elena,hanis zalikha & yuyu zulaikha tak
almaklumla lay out dah putih
cam a4 paper
*perasan nak mam*


7 comments:

  1. jadi blogger yg lain dari yg lain ;)

    ReplyDelete
  2. betul2...skang ramai y nk kejar follower je...p bg wani wani nk org y tw hrgai setiap penulisan kita...lw kita kreatif dat will easier 2 get readers y setia kn...:)

    ReplyDelete
  3. haa stuju sangat laa. kdg2 rase bersalah jugak smpai dh 2,3 kali inform dekat shoutbox suh follow. pecaye laa, kalau kte paksa org follow kte, xke mana nye blog tu. wlopun sy ni newbie. huhu byk laa jgk bljar dlm blogging ni.

    ReplyDelete
  4. saya ok aja bab2 i folo u, folo me back..haha..kalau saya folo some1, saya cuma akan cakap, 'kalau sudi, fololah saya plak'..saya tak paksa. kalau ada orang lain yg dh folo saya, otometik saya akan folo dia, tu pun kalau saya dapat jejak page dia lah...hehe

    ReplyDelete
  5. depends pd semua la..
    bell : nak jadi blogger yg cm ne ye
    mish wany azmy : readers yg setia ssh nak cari sbb kte x glamer
    mrs zacks : dah taw sbb dah lama follow kak z
    adlina : klu awk ok x per la,klu blog diorang ok sy follow jgk

    ReplyDelete
  6. wah.setahun pendam baru nak luah rasa.
    =D

    ReplyDelete
  7. ha3..kalau nasik dah lama basi

    ReplyDelete