Monday, August 29, 2011

raya punya pasal la ni

malam ni 29 ramadhan
kalau tak der aral melintang 30 ogos ni raya lah kita
ye la kan mana tahu mak bulan tak kasi anak bulan tu keluar time orang nak teropong dia
sebab tak nak bagi orang skodeng tak ke naya camtu..
anak2 bahaya keluar malam2
ok stop,aku makin mengarut

since dah nak raya ni banyak blog2 yang dah tak update
kalau ada pun just entry pendek jer
aku tengah bayangkan bloger pompuan mesti tengah anyam ketupat,buat biskut last2 minute
layan anak sedara main bunga api tak pun tengah tempek manik2 @ berlian bagai nak rak kat baju raya
almaklomla semua orang nak VOGUE kan raya ni
kalau bloger lelaki plak mesti tengah main meriam buluh,tak pun tengah main mercun
kalau yang baik beserta sedikit tawadduk mesti kemas rumah @ tengah nolong bakar lemang ye dak?
tapi mesti ramai yang main mercun ni

sebut pasal mercun,kalau ada korang tengok dalam tibi kes budak hilang jari
muka berbalut macam mumia
i.Allah aku adalah orang terakhir yang akan kena benda tu
nak tak sebab nya
sebab nya..erm..sebab nya..erm..erm
aku fobia dengan mancis(terbukak rahsia)
aku takut nak nyalakan mancis..haha
ntah hape2 kan aku ni
dan aku jugak takut main mercun
keuntungannya aku lebih selamat..kan.kan!

so sementara masih sempat ni & memandangkan dah ramai bloger ucap
aku pun nak ucap la jugak,ni bukan copycat tapi semua orang buat benda ni keyh.
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN
*mintak maaf la sesangat kalau ada penulisan yang buat korang terasa hati ye..
0-0 keyh ( ni kalau ustaz azhar tau mesti dia kata : mung ingat duk main badminton eh 0-0)
hohoho...kenal tak ustaz azhar,if tak kenal sila ke you tube yer & make sure korang tengok video dia
sure tak menyesal

*sedih raya tahun ni sepasang jer (hek eleh macam la sebelom ni sebelas pasang)
*ok la kan dari tak der terus,syukur dengan apa yang ada
*nak nikmati raya kat malaysia habis-habisan tahun ni (mana tau tahun depan aku akan buat entry raya dari london ke kan..terkujat korang semua,jangan jeles seyh..nanti raya makan spageti & mushroom soup instead of nasi impit & kuah kacang..jangan jeles plak)
*PERASAN NAK MAM!
*ok2 dah banyak sangat melalut,ntah2 tak der orang baca..wakdehal
*till then SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & _______
*oh ye sape2 yang nak mintak maaf dengan aku sila sediakan duit rm50,aku nak duit ori bukan duit palsu
barulah aku maaf kan korang,if tak sori nyah! i tak layan

No comments:

Post a Comment