Monday, August 15, 2011

Serius fail : dewa cinta slot akasia tv3

Dah lama kan drama dewa cinta habis
Sekarang ni tengah tayangan kasih alia
Dewa cinta tu pelakon utama dia fasha sandha dengan iqram dinzly
Tu kan,yang duk heboh fasha bengang dengan pelakon yang datang lewat tu

Tapi bukan nak cerita pasal tu
Sebelum tu nak buat confession jap,CIK MISI TAK PERNAH TONTON PUN DRAMA TU
Bukan tak sokong drama tempatan
Tapi budak hostel tv pulak tak der..kalau ada pun aku tengok ke?
Ok tak!

Nak dipendekkan cerita
Ni clinical instructor cik misi yang ceritakan
Ada la 1 scene tu iqram masuk hospital tapi dia cuba keluar secara haram
Macam biasa la kan drama mana2 negara pun kalau scene hospital mesti ada
Botol air yang gantung2 tu
Ok nama benda alah tu iv drip okeh
Susah la nak google kan bagi korang jelas
Sebab line haram jadah so paham2 je la
Solution yang kita bagi melalui yang gantung2 tu ialah normal saline @ label kt botol tu
NS
Tak pun dextrose 5% etc @ label kt botol tu
D5
Tapi scene tu ada kamera fokus kat botol drip tu dengan simbol
W
Ok la nak habaq mai W tu stand for water for injection
Dah nama pun water for injection
Mesti la guna untuk injection tak kan guna untuk iv drip plak
Pengarah tak sensitif lansung hal ni
Kalau orang yang dalam bidang kesihatan ni mesti dah terbahak2 gelak
Sebab tau apa yang tak betul
So serius fail
Greys anatomy gak yang best der

No comments:

Post a Comment