Sunday, September 11, 2011

ceritera aku,bus & budak umur 6 tahun

kalau korang semua ada cerita dengan pakwe,aku apa kurangnya
aku ada cerita jugak tapi bukan dengan pakwe la
ni ha nak cerita pasal aku dengan bas..muahahaha
tapi yang tak bestnya dah tak berapa nak ingat sangat,mende ni datang mencurah masa aku kat dalam bas semalam dari besut ke kb

aku mula menggunakan bas ni dari zaman aku sekolah menengah lagi,kira nya sekarang ni dah nak masuk 7 tahun la total nye
semalam ada la sorang budak tu baru umur 6 tahun tapi terlebih ramah macam makcik2 plak
bende ni buatkan aku teringatkan sorang budak..hehe aku la tu
banyak mulut tak kira tempat,dia tanya aku banyak bende jugak la
yang common nak pergi mana,dari mana,umur berapa
yang tak common nya dia boleh tanya aku 'akak dah ada pakwe belum'
akak tak make up ke..saya taw mesti akak suka make up tapi hari ni je tak make up
(banyak la kau punyer make up,muka aku ni nak tempek bedak pun susah..memandai jer budak ni)
dia siap komen cara pemakaian aku lagi wey
'wah akak baju purple,tudung purple..seluar jeans pulak tu' senyum2 plak tu
hebak2 budak2 sekarang ni..sentap aku wey
lepas aku pergi bayar tambang kat driver tu bila aku duduk balik dia siap boleh cakap lagi 'kak besar nye peha akak'
aku dengan sebal nya menjawab 'memey ar,tengok body akak la macam mana pulak'
(sambil merujuk kepada body aku yang gemuk ni)
*ada jugak yang nak kena hempuk kan..
lepas tu boleh pulak dia cakap 'tak pe la kak saya pun gemuk jugak sebab makan banyak'
(sambil tunjuk perut dia yang besar)
*nasib kau sedar diri dik..kau tak tau akak ni mulut laser

hahaha..besar nanti agak2 macam mana la budak tu yer
nasib kau budak lagi,kalau tak hempuk jugak budak tu..
*hehe aku gurau jer..walaupun aku kureng suka bebudak ni tapi tak la kejam sampai cam tu
nursing is caring wey...muahahahaha

3 comments:

  1. hahaha.klako2.tawa napa sedas,baru senyap mulut tu.haha

    ReplyDelete
  2. fatin amirah : mok dio tepi wey..x pasa aku keno napa tawar..hak3
    budak kampung : kalu ore tuo lamo doh gi..hahaha

    ReplyDelete