Tuesday, October 4, 2011

kenapa kota bharu lagi best dari kuala lumpur

salam peeps..for the new followers thanks sebab follow blog yang simple jer ni
muchos gracias love u alls
hehe..
straight to the point hari tu aku kena posting dekat hospital selayang
dekat jer dengan kl,hostel plak dekat sungai long,kajang dah kira tersangat dekat dengan kl la tu kan lets makes it general okeh..dari hostel nak ke hospital tu dekat sejam jugak la sebab jauh,jalan kat kl kan berbelit2 bagi aku la..eh ye ke ?
so kenapa kota bharu lagi best dari kl



ini ialah gambaran nasik yang paling femes kat kelantan iaitu nasik kak wok..best wey konpem terangkat
ada nasik putih,ayam goreng kunyit yang telah dipotong kecik2 sebelum digoreng,sambal yang best & sedikit timun..harga sangat murah rm 2.50 dah boleh dapat 1 bungkus
dah la sedap murah plak tu,kat kl mana nak dapat nasik kak wok ni
only available at kb jer..melambak kat sini,selalunye kedai mesti penuh




arghhh seumur hidup aku pernah tengok babi ni sekali je masa kat muazam,tu pun aku kat dalam bas otw nak balik besut time belajar kat matrik n9 dulu
tapi kat hostel aku dekat sungai long tu masa 1st day sampai dalam pukul 5am dah boleh nampak orang tengah melapah ( erk melapah kot ) daging babi ni,kalau time keje syif pagi mesti terpaksa hidu bau benda alah ni sebab kat situ adalah pasar basah,tempat tunggu bas plak sebelah pasar tu..busuk wey
bau daging lembu tak cam ni..kat kota bharu tak pernah jumpa pun
meronta2 hati time tu nak balik kb


hahaha jika korang tertanya-tanya apakah tompok2 diatas ni
ni bukan tompok2 taik unta tapi taik idung
yang kecik tu perumpamaan taik hidung kalau stay kat kb,yang besar tu plak perumpamaan kalau stay kat kl
dah la hari2 kalau melombong bijih kat kl konpem dapat..nampak sangat banyak pollution kat kl ni ye
biasa la kan nama pun ibu negeri



hurmmm kalau aku teruskan menetap kat kl korang bayangkan mahal nye tiket bas sebab jauh sangat kan
kalau kat kb plak tak sampai rm10 dah boleh sampai kat rumah sebab dekat jer
jimat pun jimat 
home sweet home gitu..huhu

korang jangan nak labelkan aku ni jakun plak,tapi sebenar nye aku tak suka tinggal kat bandar besar ni
dah la busy,dengan traffic jam yang takkan pernah habis
aku kureng suka benda tu sebab tak peace gituuuu muahahaha
tapi nanti nak mintak keje aku akan pergi luar dari kelantan & terengganu jugak hehe

owh hari tu masa doktor pakar round dalam ward semua doc cam sentap je bila doktor tu pakar tu tanya ' do u know your neighbours ' semua muka cemerut jer
nampak sangat tak kenal la tuuu almaklumla semua busy kan
kalau kat kampung mana ada cam tu
peace yo!

8 comments:

  1. heheh :P masing masing ade pro and con .hehe

    ReplyDelete
  2. depend kt kita cm mne nak adapt dgn tempat baru

    ReplyDelete
  3. yupss....smua tu ada pro & cons.... tp sy pun der kg kat utara....tenang jer biLer pandang sawah padi...^___^

    ReplyDelete
  4. sana dapat sikit keluar pun sikit, tp KL dpt byk and keluar pun byk. tapi bg aku KB makanan dia mahal sama mcm KL dan and pulak byk choice if nak beli barang dapur or basah so harga dia dpt murah sikit.

    ReplyDelete
  5. ana farhana : thanks ye
    noyb : best kan..rumah saya pun kt sawah padi
    suxx : harga makanan kt mne2 pun sme je skang ni x kire tempat

    ReplyDelete
  6. homaigod nasik kakwok! lamo x make~mehehehe

    ReplyDelete
  7. bk : jom g make skali..kt blkg kbmol jdi doh

    ReplyDelete