Saturday, November 26, 2011

old stuff doesn't mean i'm old

omaigad omaigad tajuk omputih bagai der..perghh! tapi entry in bahasa jer,nak taip full english kan dah lama tak buat,last maybe masa aku amek MUET masa kat matrik dulu kot,after that dah tak buat
giler apa nak aku duduk kat meja study sorang2 amek foolscap paper,blue pen and start writing an essay..memang tak la kan,karangan BM pun last buat masa SPM la,ni kalau tanya penanda wancana,metafora.smiley,hiperbola mau terlentang nak cari semua tu..dem,gua dah tak ingat

tu bab karangan bm & bi,tak sentuh lagi sejarah..bila parameswara buka melaka,apa nama islam dia,kalau tanya kenapa dinamakan melaka boleh jugak jawab sebab ada pelanduk yang tendang anjing buruan baginda semasa baginda sedang berehat di bawah pokok melaka..eh pelanduk ke kijang,potong markah tak
time cam ni rasa nak loya buruk,cuba bayangkan kalau dia berteduh bawah pohon jambu ke durian ke would the state will be negeri jambu or negeri durian..ha3 okey tak lawak sebab aku persendakan sejarah

math & add math pun dah kureng,eh 6x4 berapa r..kena stop jap untuk fikir answer padahal dulu semua tu kat celah gigi je jawab,on the spot..tapi formula circle ingat lagi la,nilai pai pulak 3.142..ok la tu kan dah dua tahun tinggal..yang lain konpom fail

cuba tanya pasal chemistry,physics
periodic table dah tak ingat tapi grup one kalau nak menyebut lithium,sodium,potassium still ingat sebab kan ada experiment yang nak kena masukkan bahan ni dalam baldi yang ada air lepas tu kita akan observe reaction slow or fast,time tu tengok je la dengan penuh eksaited..kenapa jadi cam tu aku dah tak ingat..and kalau korang suruh aku kira voltan bagai,macam mana nak buat 1 litar biar lampu menyala alamak bergelap lah semua tak pun kena kejutan eletrik..hehe seyes aku lupa

kalau pai pulak..dah banyak hukum yang tak ingat..tapi kalau rukun haji aku ingat lagi sebab aku yang create kan formula tu dalam kelas..biasa la petua cepat mengingat ni sesuai di reka oleh loyar buruk sebab nya hehe..rukun haji ialah niat,wukuf,tawaf,saie,cukur,and tertib..eh betul tak,rasanya dah betul.kalau salah tolong betulkan..cara nak ingat amek huruf depan and buat 1 ayat.
ayat versi aku : nok buat tok se ci ti
see..senang je kan

1 je yang aku akan ingat and maybe boleh lulus la kalau jawab balik ialah bio..ye la sambung dalam nursing bio je la yang ada dari kesinambungan sekolah dengan matrik dulu..chemistry ada jugak tapi tak mendalam just hafal nama2 ubat jer sebab aku bukan pharmacist..kalau nak tanya flow darah tu still boleh jawab,medulla oblongata,neurotransmitter,cell,hypothalamus,erythropoietin,distal convoluted tubule,proximal convoluted tubule,tu boleh jawab..hehe

macam dah tua je kan..padahal amek spm tahun 2008
tapi hakikat nya umur meningkat..semakin banyak kita belajar semakin bodoh kita.ni kata2 dari imam apa aku tak ingat

apa2 pun selamat menyambut maal hijrah..

taken masa nak pulangkan jubah ni..budak bilik aku

yang ni last experiment untuk subject chemistry..tengah buat sabun tu


dengan guru kelas sir naiman and rakan seperjuangan

weeehuuuu




8 comments:

  1. gmbar tyme ak tngah gemok..hahaha..wey..mg wat la entry2 sal skoloh dlu..menggamit kenangan wey..siyes rindu..hoho

    ReplyDelete
  2. haha kite2 je la faham..nanti r neh

    ReplyDelete
  3. fuhh..gua yg belajar tahun ni pon entah ke mana dah~hahahaha

    ReplyDelete
  4. x pe yang bljr dlm 2 thun tu blh cover dlm 1 mlm..hehe

    ReplyDelete
  5. hahh yelahh , experiment yang semua makhluk berebut nak letak potassium dalam air tu sebab eksaited nak dgr pop sound . nyampah .

    ReplyDelete
  6. alaaa ko dengki sbb x dapat peluang tu

    ReplyDelete