Monday, December 26, 2011

sebelum aku kahwin

sinis!
tu aku punya pendapat bila berkait dengan kahwin,tak bermakna aku tak nak kahwin but the time hasn't come yet.kalau tak kahwin kan nabi tak nak mengaku umat plak kan..tak nak la camtu

aku selalu cakap kat parents aku yang aku nak kahwin
'sedap tak lauk orang masak ni,kalau sedap orang nak kahwin la'
'best tak biskut ni,kalau best dah boleh kahwin la'
'sejuk nya,ni kalau kahwin ada jugak  orang yang peluk'

then mak aku cakap aku ni anak dara yang tak tahu malu,hehe..kesian mak aku dapat anak cam ni.anak dara dulu2 mana pernah nak cakap selamba dengan muka tak malu cam aku..well mak,orang memang tak malu cakap cam tu sebab orang bukan betul2 nak kawen pun,kalau dah betul2 tak der la nak cakap dengan selamba jer

hari tu ada la seorang kenalan baru tanya aku kenapa aku tak kapel so alasannya senang : tak der orang nak aku (loser),then dia tanya aku tak nak kahwin ke? jujur la cakap aku tak nampak diri aku ke arah tu (perkahwinan) for now,hello i'm just turn 20 banyak lagi benda yang aku nak pikir & buat sebelum kahwin..aku nak ada ijazah sebelum aku kahwin,sekarang ni diploma pun aku ada lagi setahun..then lecturer aku cakap kalau nak jagi nurse yang hot (means banyak offer) kerja dulu 3 tahun then baru sambung degree,time tu la banyak hospital cari kita.

kira2 kalau aku murah rezeki and everything flow smoothly dalam umur 28 baru boleh dapat degree,so how?
aku target 27 but tu just my plan la,kita tak tahu hari mendatang cam mana..kot dah tertulis aku kahwin tahun depan ke kan..haha mintak dijauhkan

satu impian aku one day aku nak bawak motorbike,aku memang minat giler la..even kalau nampak motorbike lalu kat tepi aku automatik akan jadi amazed..arghhh nak sangat2 wey,so sape laki aku kena faham mende ni.haha macam la aku laku kan

aku nak la jugak biar parents aku dapat merasa duit aku,sebab aku dah banyak habiskan duit diorang sampai kadang2 malu nak mintak,doakan aku agar tak jadi anak derhaka sebab aku takut sangat jadi macam tu kang tak cium syurga pulak

hensem tu tak penting sebab si hensem & si cantik tak semestinya end up with happily ever after kan,sebenarnya banyak sangat yang aku nak tulis bila sebut pasal kahwin ni..
jodoh tu Allah dah tetapkan,tapi kita jugak kena berusaha tapi sekarang ni aku tak nak usaha lagi
one day la..

so untuk sesape yang aku dijadikan daripada tulang rusuk beliau,don't worry one day i'll find u..hakhak
serius tak lawak


3 comments:

  1. olosssss..lek r dah,sape nikoh lu awok2 kito keno blanjo.ke guane?hahaha

    ReplyDelete
  2. weeeee
    boleh geng gak ni
    jadi cm meroyan jap bile tgk konvoi superbike
    gagagga

    semoga berjaya ye!

    ReplyDelete
  3. fatin amirah : bereh tin kite tgk la sape dulu

    aimie : jom gi konvoi bike jom

    ReplyDelete