Thursday, January 26, 2012

bila banyak sangat nak cerita

Assalamualaikum..
setelah sekian lama tak dapat on9 at last dapat jugak..syukur,i have many things juggling in my mind,too much to write it over here tapi end up dengan ntah hape2 jer.sekarang ni tengah cuti cny lagi well aku cuti seminggu..sebenarnya banyak benda nak tulis ni tapi ntah lost semacam je rasa nak kata putus cinta tak bercinta..haissh apa ni

ok la first nak bagitahu ahad ni akan start posting di hospital raja perempuan zainab 2 untuk 3 minggu,hopefully akan dapat cuci mata melihat doktor handsome..lumrah manusia kan,walaupun kita tahu kita tak cantik tapi still mencari yang cantik..hakhak.then akan proceed ke hospital pontian johor,3 minggu..balik kb seminggu masuk mockward kat kolej,pergi terengganu seminggu then last balik kb masuk hospital 2 minggu,semua sekali ada 10 minggu.harapan posting sem ni berjalan lancar tak nak buat stupid mistake

tadi aku ada tengok video anuar hadi kat youtube pasal salam,dia baru upload dalam minggu ni..sentap la jugak kan sebab jarang nak bagi salam kat orang tak kenal ni.hurmm 1 tabiat aku suka ucap terima kasih,turun bas ucap terima kasih,akak siapkan order ucap terima kasih kat kaunter bayaran ucap terima kasih..wah bagus jugak kan aku..kuang3
cakap pasal kaunter bayaran hari tu kat tesco kota bharu masa tu tengah beratur nak bayar beli apa ntah,aku cakap2 dengan member aku
member : try la cakap lembut sikit baru la orang laki berkenan,ni tak kasar je
then as usual perangai gila aku boleh terjadi dimana2 je terus buat suara lembut abannnng,abannnng tapi aku tak merujuk kepada sape2 pun tiba2 abang yang tengah scan barang tu tengok aku then tanya ada apa? apa lagi gelak la sebab dia dah terperasan aku bukan tuju kat dia pun,sori eh abang saya tengah main2 tadi..dah la abang tu putih melepak,rambut pacak..rasa ghairah semacam je..ok GURAU

hari tu ada cakap topik hantu dengan mak aku,dia cakap orang dulu2 takut hantu,selalu je ada kes budak kena sorok hantu,jiran dia dulu kena sorok dengan hantu kopek..1 kampung cari tapi tak jumpa,last2 budak tu keluar dia cakap tak pergi mana2 pun duk kat bawah dapur je..kita yang dengar ni rasa macam nonsense je kan,tapi hanya yang mengalami je la yang tahu..orang sekarang ni dah tak takut macam dulu2 dah..senja je semua anak2 dah siap mandi ada kat rumah..aku tak ambik contoh orang lain tapi aku sendiri..senja2 tu la baru nak pergi melepak dengan kawan,pergi round kampung..kadang maghrib tak balik lagi still hebat bercerita..kencang sekali..

pasal baucer buku tu ada la jugak kegunaan,dah orang bagi free takkan tak nak pulak kan.tapi tak tahu nak beli apa.plan asal nak beli koleksi novel bagaikan puteri ala yang ramlee awang murshid tulis tu konon-konon tak nak baca novel cinta sebab cerita sama je tapi susah la bai nak cari and end up with namaku bedah,bidadari hujan and kurela cinta ini bertamu..dah cakap dah jalam cerita sama je tapi ok la barang free bukan beli guna duit pun.ada 3 keping lagi tak guna.

jumaat lepas aku jumpa bff aku zaman sekolah dulu,ira & ika (fatin tak de dia tak balik lagi dari mesir time tu) pergi jalan and tengok barang kat kedai kat tesco kb.so dapat la ole2 dari ika sebab hari tu dia pergi vietnam bracelet & beg kecik yang muat letak enset tak tahu la pulak panggil apa..macam biasa tiada gambar sebab kami ni bukan jenis yang suka bergambar.susah nak tengok gambar kami bersama kecuali raya je la.so sekarang ni terasa amat feminin apabila memakai bracelet dengan bunyi kaching!kaching! gurly nya aku rasa..hahaha

aku rasa setakat ni je la.ni la dah lama sangat tak menaip.banyak nak cerita tapi terabur semacam..
sebelum tu nak tempek gambar dulu sebab dah lama tak naikkan saham..

amacam? aku cun tak?

Tuesday, January 17, 2012

perangai dalam kuliah

wah dah lama betul tak menaip..tersangat busy..to my friend fatin : aku tahu mg bace sokmo blog aku..sori boh aku terlalu busy dengan duniawi disamping cuba mengejar akhirat jugok

argghhh jadi senior year aku rasa teramat la busy..kalau dulu hanya akan nampak aku pegang buku hanya pada malam yang keesokan hari nya ada test tapi now almost every night boleh nampak muka aku dekat meja study..banyak benda yang tak cover.anatomy tak master lagi.banyak function yang dah hilang nak salahkan mak sebab tak minum anmum masa pregnantkan aku dulu pun tak boleh sebab aku yang pemalas..sekarang ni jugak la baru terhegeh2 nak kejar pointer tinggi..dulu kalau pointer turun pun rilek jer tapi sekarang tension terus sampai pergi derma darah dengan harapan stress akan keluar melalui darah yang masuk ke dalam blood bag..

kalau baca perenggan diatas membuatkan korang rasa aku dah cukup insaf,korang silap
aku suka main2 dalam kuliah.time seo aku boleh tumpukan perhatian sebab subjek tu pasal pathology yes i like..pki pun ok lagi sebab belajar cara nak manage ermegency kan kalau tak tumpukan tak pasal2 salah nak bahagikan triage memang melampau
tapi yang teramat biring subjek pkm kena belajar pasal mental health status..serius boring wa cakap lu..ditambah dengan lecturer yang tak berapa nak mempunyai body shape yang lawa..yeah sila merungut..eh2 tak der..tapi subjek ni memang boring.lecture 4 jam seminggu hanya dihabiskan dengan bermain chuzzle dalam iphone4 kepunyaan teman since henset aku cap ayam..4 jam yo..kadang2 sampai boleh tertidur menghadap siling..ye sila halakan projector ke atas senang sikit aku nak tidur

eh apa aku mengarut ni..duk kutuk2 esok aku ada test pkm ni
blah dulu..
semakin tua bahasa semakin tak beradab

Saturday, January 7, 2012

lari dari rumah

dulu masa kecik aku selalu terpikir nak lari dari rumah sebab selalu kena marah dengan mak,biasa la kan budak2..bila kena berleter or kena marah mula la terpikir nak buat benda yang tak masuk akal tu,tapi aku ni boleh digolongkan dalam golongan ada otak jugak la
mesti fikir nak bawak baju apa,tak kan nak lari sehelai sepinggang
malam2 nak tidur kat mana
nak makan apa duit tak der,tak kan nak minta sedekah
at the end aku batalkan niat tu..hehe

tapi sejak dah besar ni and dah boleh fikir baik buruk dah tak pernah fikir nak buat macam tu bila ingat balik waktu tu aku rasa memang bodoh giler ar idea nak lari dari rumah tu
ntah hape2 je kan..noob gegiler

even sekarang ni bila mak aku berleter aku dah tak menjawab macam dulu sebab tak nak jadi anak derhaka,kalau mak aku berleter pun aku diam je..aku tahu dia nak didik aku tak nak aku ni jadi manusia yang tak berguna..tapi sekarang ni dah tak berleter macam dulu la
dulu kena leter sebab malas nak mandi,tak pernah nak baca buku,pergi rumah kawan sampai maghrib bau sampai rumah,pergi mandi sungai senyap2..mak berleter tu pun sebab salah aku jugak,tapi nama pun budak2..ala korang pun mesti rasa macam ni jugak kan

dulu masa aku dapat masuk sekolah asrama aku rasa parents aku sangat la tidak adil,mak & ayah dah tak sayang aku..adik beradik yang lain senang2 dapat duduk kat rumah aku pulak kena duduk asrama dah la umur baru nak masuk 13,tak matured lansung dah kena berdikari
nak kena bangun pagi2 berebut bilik air,makan dalam tray,basuh baju sendiri..bored giler
sebelum pergi sekolah tu ada jugak terpikir nak lari dari rumah sebab tak nak pergi sekolah jauh,konon2 ayah akan lembut hati & batalkan niat dia tu..tapi tak end up macam tu pun..selamat 5 tahun kat sekolah asrama

tapi budak sekarang ni esspecialy remaja tak fikir baik buruk pun kalau lari dari rumah..most of the reason lari sebab ikut pakwe yang baru je kenal
chill la wey,hidup ni panjang and tak semestinya korang akan end up kahwin dengan pakwe korang tu dah kalau memang tertulis jodoh korang tu orang lain takkan nak lawan takdir Allah kan.ko mampu?

to those yang terfikir macam tu batalkan niat tak baik tu,duduk je rumah tu diam2 even pakwe korang ajak kawen kat siam..hehe
 jangan susahkan hati mak bapak kita..