Saturday, January 7, 2012

lari dari rumah

dulu masa kecik aku selalu terpikir nak lari dari rumah sebab selalu kena marah dengan mak,biasa la kan budak2..bila kena berleter or kena marah mula la terpikir nak buat benda yang tak masuk akal tu,tapi aku ni boleh digolongkan dalam golongan ada otak jugak la
mesti fikir nak bawak baju apa,tak kan nak lari sehelai sepinggang
malam2 nak tidur kat mana
nak makan apa duit tak der,tak kan nak minta sedekah
at the end aku batalkan niat tu..hehe

tapi sejak dah besar ni and dah boleh fikir baik buruk dah tak pernah fikir nak buat macam tu bila ingat balik waktu tu aku rasa memang bodoh giler ar idea nak lari dari rumah tu
ntah hape2 je kan..noob gegiler

even sekarang ni bila mak aku berleter aku dah tak menjawab macam dulu sebab tak nak jadi anak derhaka,kalau mak aku berleter pun aku diam je..aku tahu dia nak didik aku tak nak aku ni jadi manusia yang tak berguna..tapi sekarang ni dah tak berleter macam dulu la
dulu kena leter sebab malas nak mandi,tak pernah nak baca buku,pergi rumah kawan sampai maghrib bau sampai rumah,pergi mandi sungai senyap2..mak berleter tu pun sebab salah aku jugak,tapi nama pun budak2..ala korang pun mesti rasa macam ni jugak kan

dulu masa aku dapat masuk sekolah asrama aku rasa parents aku sangat la tidak adil,mak & ayah dah tak sayang aku..adik beradik yang lain senang2 dapat duduk kat rumah aku pulak kena duduk asrama dah la umur baru nak masuk 13,tak matured lansung dah kena berdikari
nak kena bangun pagi2 berebut bilik air,makan dalam tray,basuh baju sendiri..bored giler
sebelum pergi sekolah tu ada jugak terpikir nak lari dari rumah sebab tak nak pergi sekolah jauh,konon2 ayah akan lembut hati & batalkan niat dia tu..tapi tak end up macam tu pun..selamat 5 tahun kat sekolah asrama

tapi budak sekarang ni esspecialy remaja tak fikir baik buruk pun kalau lari dari rumah..most of the reason lari sebab ikut pakwe yang baru je kenal
chill la wey,hidup ni panjang and tak semestinya korang akan end up kahwin dengan pakwe korang tu dah kalau memang tertulis jodoh korang tu orang lain takkan nak lawan takdir Allah kan.ko mampu?

to those yang terfikir macam tu batalkan niat tak baik tu,duduk je rumah tu diam2 even pakwe korang ajak kawen kat siam..hehe
 jangan susahkan hati mak bapak kita..

1 comment:

  1. elok la 2 lari . org lari la jauh cket , pg kwin kt mekah k . heeeee . gurau je .

    ReplyDelete