Friday, February 3, 2012

sms yang annoying

salam jumaat semuaaaaaaaaaa..eksaited tak taip cam tu hew hew hew
manjew tak itew...ok i will stop the crap

as a forever alone jarang sangat la nak dapat sms dari yang tersayang kan,member kadang2 je sebab aku faham masing2 sibuk dengan dunia sendiri..so most sms yang aku dapat bagi aku tersangatlah annoying..kadang2 macam tak der function pun guna enset

so ni antara yang aku biasa dapat

1.RM0.00 Kpd 60136xxxxxx Sila htr ON AT ke 36606 & terima servis SMS mobile PERCUMA. Caj pdftrn Percuma! ( hotak kau ingat aku nak ke servis tu & kalau aku send benda ni bukan percuma pun tu just taktik nak tarik minat untuk orang melanggan.paling kurang lesap la 2,3 hinggit kredit )

2.RM0.00 Kpd 60136xxxxxx Sila htr ON AT ke 36606 & terima servis SMS mobile PERCUMA. Caj pdftrn Percuma!
( tak der maknanya nak ber call me tones bagai,jarang sangat aku dapat phone call..buat rugi jer..dengar jer ringtone tuuut tuuut tuuut tu tak pekak pun )

3.Tahniah! Anda buat 1 pggln semalam & mengumpul 10 Koinz. Jumlah skrg: 2730 Koinz. Terus buat pggln utk dpt lebih bnyk Koinz & kekalkan infeksi Kolony!
( ni plak sms dari kolony,walaupun dah offline pun tetap akan disend jugak,aku selalu perasan bila ada sms masuk ingatkan ada la dari sape2 yang nak adjust kan tapi caitt kolony jer,and fyi panggilan tu aku buat kepada bapa saudara aku )

4.Your account does not have a sufficient balance for calls to the dialed number.Please recharge your account first.Dial <Recharge No.>to recharge your account.
( fuuuu tak der kredit! anyone share plisssss)

5.lee hom lovers!catch him live in concert on 3.3.12 with exclusive 20% discount on concert tix from xpax.send LEEHOM to 28881 & reload minrm30 b4 21.1.T&C apply
( nak reload rm30 memang tak arr dah rm10 boleh tahan sampai 1 bulan)

*kadang2 dapat sms yang start dengan : anda sunyi? perlukan teman? sila taip on blablabla
menganjing giler sms camni macam nak terbang jer enset





6 comments:

  1. Hahaha memang sgt annoying ! Kdg2 tkejar2 tgk nset, last2 dpt mcg mcm ni. sbo jelaaa :D

    ReplyDelete
  2. ok le 2..ade juge msuk sms . hahaha . sabo ea sabo

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kalau x selalu ingt sound enset rosak

      Delete
  3. yang jenis no.1 tu gua selalu dapat..shilaka sungguh!

    ReplyDelete
  4. haha..ak sokmo dpat dari 63888 la..27773 la..63383 la..haha

    ReplyDelete