Friday, January 11, 2013

Kejian kau tak berparut pun

Kenapa sekarang ni mulut aku lancang sangat,ishh tak de la,aku hanya bermulut lancang dengan sesetengah orang je. Kalau orang tu polite dengan aku,aku akan polite dengan dia,no point untuk aku rude, aku pun faham jugak tatasusila semua jadah ni.
Yang ni aku sangat-sangat tidak faham,ada satu pagi tu aku tengok jam 5.50 a.m so aku kejut adik aku biar dia bersiap awal sikit. Then pukul 6 a.m ada 1 unknown number yang sms aku,dialog nya more or less macam ni la aku dah delete sms tu
Anon : asmekom,tidur lagi ke ?
Me : w’salam,sape ni
Anon : kamal
Me : kamal mane plak?
( in case aku hanya ada 1 orang kawan nama kamal & dia tak pernah pulak nak sms aku bagai)
Anon : kamal kubang kerian
Me : amek dari mana no ni
Anon : dari kawan saya nama buja,dia orang bachok
Aku time tu dah panas dah,what in the world aku tak pernah ada kawan nama buja + kawan lelaki yang duduk kat bachok. Nampak sangat la dia tipu aku,tapi dia tetap tegaskan yang dia ambik dengan buja, nak percaya ke tak tu aku punya hal. Ok fine, aku dah malas nak layan so sambung tidur sebab aku dah bagitahu kat dia yang aku tak suka sms dengan orang yang aku tak kenal boleh pulak suruh aku buat-buat kenal dia. Okeh jantan ni memang tak faham bahasa sekarang.
Aku satu hal perangai aku, aku tak suka nak layan orang yang aku tak kenal, bila no tak kenal masuk aku just akan tanya dia tu sape sebab mana la tahu kan member aku tukar nombor baru..kalau aku tak kenal no tu aku akan cakap dia salah nombor & kalau dia sms jugak aku akan cakap tak berminat. Tapi si polan yang ni amat la tidak faham bahasa nye pun,berbakul-bakul sumpahan dalam hati,mendidih okey! Aku ni bukan nak perbesarkan hal yang kecik,tapi dah aku cakap tak suka kau nak sms jugak memang wa naik baran der.
Dia sms lagi,aku cakap aku dah kawen.ada anak laki 2 orang,sekarang ni umur 24,kawen masa umur 20 tahun dia boleh pulak nak pertikaikan umur aku kawen muda..time ni aku dah guna bahasa kasar, dia boleh pulak tegur suruh guna bahasa sopan..sedangkan dia tu yang tak nak faham bahasa. Aku dah cakap aku ni isteri orang dia tetap nak sms jugak. Aku tak reply. Dia call aku tak angkat. Untuk apa kan ? so orang macam ni senang je kita tambahkan aje ke senarai screen list..huh aman hidup aku..apa kau ingat keje aku ke nak ber sms dengan kau,bukan dapat gaji pun end of the story.
Ni lain punya hal,member aku dari kecik yang mulut nya teramatlah longkang. Dia boleh tegur aku suruh cakap elok-elok dengan dia  since aku ni perempuan,hell no! Ain’t nobody got time for that. Dengan perangai kau yang bermulut longkang tak der maknanya nak bermulut manis dengan kau..satu hal dalam buku tulis bila orang keji kita, kita kena guna reverse psychology dengan dia,tapi dalam kes ni tak berguna lansung..aku dah try dah,aku tak layan, makin teruk dia keji. Aku bagi tahu hukum-hukum agama,dia berdebat dengan aku..tiap kali sms aku mesti 1st perkataan dia gemuk!! Perkataan tu tak berbirat lansung, tak mati pun aku dengan kata-kata tu. Kalau kata-kata dia tu boleh bunuh aku dah lama agaknya aku mati. Tapi tak aku tetap sihat malah bertambah sihat. So kau nak keji aku banyak mana pun keji la selagi kau mampu..tak berbirat lansung malah aku berterima kasih sangat dengan kejia kau tu sebab sentiasa buat aku sedar diri siapa aku ni..

TAK MATI DEK KEJI, TAK SIHAT DEK MAKI