Saturday, April 20, 2013

my kisah lawak

assalamualaikum
mood nak update tetiba ada..mood update ni tahu tak macam apa ia macam berak sembelit tahu..jarang-jarang dapt tapi bagi orang yang ada digestive problem aku tak tahu..speak on normal one la

tak ada apa pun nak bagi tahu some of benda lucu yang aku ingat dalam kepala la

1
adala dalam raya 2011 tesco ada keluarkan buku resepi, i is the student very the suka lepak kat tesco ni..aku suka tengok harga barang sebenarnya..haha gelak jantan
aku amek 1 dan bawak balik rumah,entah macam mana ntah tiba-tiba buku tu boleh keluar dari celah mana pun aku tak tahu..mak aku pun belek-belek la buku tu. dia tengok la ada resepi spageti olio pekebenda ntah.

mak : nampak sedap je
me : boleh la, lebih kurang mee goreng je
mak : seumur hidup tak pernah makan, buat la.
me : no hal,bak duit nak beli bahan.
mak : tunggu gaji la.

my mak is being poyo, nak makan spageti pun nak tunggu gaji.pfffft
mak kan jaga 2 orang budak, tunggu gaji dulu. i is orang kampung, so mak tak pernah makan la benda western ni.. i olls pun tekak melayu jadi jarang try resepi western.
so mak dapat gaji aku pun pergi la beli bahan-bahan for sure nya spageti tu la, sos tomato dalam tin, mushroom, then fresh tomato. bahan lain dah ada kat rumah la such as garam blablabla
aku pun masak la dengan penuh kasih sayang, adik-adik aku semua boleh terima, tanya mak

me : macam mana mak boleh makan ke tak?
mak : kenapa rasa masam macam tu, dah la tak ada sayur..ingatkan kuah cair macam maggi. kalau mak masak mesti dah buat kuah macam kuah maggi lepas tu letak sayur banyak-banyak.
me : mana ada orang buat macam tu.
mak : dah tak tahu.

biasa la kan..tak pe mak lain kali kita masak lagi...ayah aku pun komen tak berapa sedap. bik masak mee kuning je ayah cakap, mak pulak jawab tak cuba mana tahu dah cuba ni dah tahu la apa rasa..ingatkan sebap sangat. miahahahahaha
thats my family.


2
ni pasal kawan aku masa dip
for kelantanese for sure akan faham cerita aku ni. masa tu kami dalam wad, dalam wad ada tv..wad tu pulak boleh lepak coz tak busy.so aku dengan member aku tu pergi la berdiri depan tv

me : aik bakpo tb 2 nyo, alih la
friend : eh mung ni ikut suko mung jah nok alih, maroh ko ore
me : bakpo nok maroh nyo takdok ore tengok pun eh.
friend : eh dio ni bengong la kalu mung alih gak kena maroh ko staffnurse la wey.
me : maksud aku alih tu tukar siaran buke alih letok lain
friend : oloh sumak la, royak la tukar siare ni gak duk alih alih, nok alih g letok mana
me + friend : hahahahahahahaha 
#gelaksakan



3
ni pun kisah dengan friend aku jugak.orang yang sama
dia tegur aku kat fb..chat punye chat aku pun balas kat dia 
me : berat 66 mung
lepas tu dia tanya apa ntah aku lambat reply dia pun sms aku

friend : nor gapo petua mung jadi kurus?
me : bilo maso pulok aku kurusnyo?
friend : doh mung royak berat mung 66
me : alaa tolol la mung, maksud aku berat 66 tu berat nanang bukan berat aku 66kg.palo masuk air la.
friend : glow main nge mung ni..alih tb tu ( dia refer kepada kisah no.2 )
me : hahahahahahaha sumak



untuk aku kelakar la..korang tak kelakar bukan masalah aku






yup aku 9gaggers

1 comment:

  1. salam kenal blogger. jom join GA nina yeaaa :)

    ReplyDelete