Thursday, August 1, 2013

sembang kencang

hai uolls Assalamualaikum,romadhon kan harus lah bagi salam agar bertambah barokah nya..amalan aku? tak de la kencang sangat kan,mungkin sebab hati ni banyak sangat titik hitam or dah mengeras..entahlah tapi sape ngko nak judge aku.

aku dulu suka sangat judge hidup orang, contoh la kan orang tu pakai kain sarung pergi kedai the old me akan fikir " ish tak malu ke pakai macam tu pergi kedai"
tapi now aku akan fikir "maybe dia urgent tak sempat nak pakai proper,ok la dari dia tak pakai kain lansung kan"
 macam ada ayat yang orang selalu sebut kan tak bertudung tak semestinya jahat kan, aku ramai je kawan yang freehair tapi perangai ok jer..the old me will said " tak reti-reti nak pakai tudung ker,tak tahu dosa pahala ke"
but now aku akan doakan agar  diorang terbuka hatinya untuk bertudung..
bunyi macam good-good je kan
tak da la kan kita tak boleh la nak judge orang cepat sangat..
#matakeatas

kencang betul aku sembang kan..kalau perbincangan ni dibukak kat kedai kopi mahu 2 3 cawan jugak topik aku ni,tapi aku tak pandai sangat nak menulis.dalam real life aku seorang yang sinis,aku cakap apa yang aku nak cakap..orang sentap..aku apa kisah?
ni la sebab ramai pompuan masuk neraka..aku pulak yang sentap.
apakah?

hokeh la
aku dah dapat apa yang aku nak dari awal tahun hari tu yakni (pui) nak sambung belajar.nak amek degree uolls..riak tak iolls
kalau boleh satu dunia ni aku nak canang hahaha
degree je wey..orang lain sampai buat phd ilek jer

benda ni bermakna sangat bagi aku..dulu lepas spm aku masuk matrik lepas tu fail kat matrik..takde la sampai kena tendang khenn..cuma aku lulus bersyarat so better aku blah cari kehidupan lain pulak..down gila tak yah sembang arrr..duk kenang nasib yang tak menyebelahi aku tu..aku decided amik diploma.kt ipts pulak tu.ptptn tak usah cakap la membukit banyaknya..so dengan dapat buat degree ni mohon agar dean list setiap sem agar ptptn tak payah bayar..kencang betul aku sembang.so see u guys kat usm kk la pulek khenn.

No comments:

Post a Comment