Monday, October 7, 2013

nak cantik ke tidak?

wah giler ngko tajuk.
mai sini mai sini nak jual produk ni.
ubat sembelit ada kak?
ada dik
minyak gamat ada?
mohon hado

gituu!

tapi tu dulu la kan jual pakai mulut tapi sekarang ni orang dah jarang dah guna mulut
orang lebih suka guna jari..apa guna hp memahal berbisnes la uolls.
ye diakui berniaga tu bagus tapi kadang-kadang macam hover gila sampaikan dekat news feed fb tu semua produk ngko je kan. naik muak jugak nengok.
kadang-kadang rasa menyesal pulak like page yang dulu-dulu sebab kebanyakan sekarang ni semua duk pakat jual produk.
tak kisah la clothes,supplement or whatever


yang aku pelik sekarang ni semua rakyat malaysia ni nak putih eh?
semua pakat duk minum produk y tu ( tak boleh cakap nanti tak pasal-pasal retiss tu bash aku lagi kat twitter)
dah sah dah retiss tu masa start berlakon muka dah putih. pastu ramai la yang duk berangan nak kulit macam tu. aku akan percaya kalau diorang bagi produk tu kat rihanna ke remy ishak ke? eh? lepas tu diorang jadi putih. time tu jugak aku akan turut beli hahahaha

pastu tadi aku jumpa page produk x untuk putih jugak yang dari korea tak silap. aku tak tahu la pulak kalau orang korea tu nak putih macam snowman.dah sah-sah majoriti diorang tu berkulit putih 
bagi aku la kan kalau dah memang keluardari perut mak tu kaler coklat tak payah mimpi la nak bertukar jadi kaler pastel pulak..

gambar pulak kebanyakan nya edit, 360 lettew.nyampah. muka sebelum minum kamera tu memang terang-terang nampak muka.tapi lepas minum tu aik apasal kabur pulak gambar tu?



memang la benda tu dapat kelulusan kkm tapi kena pikir untuk jugak untuk long term effect
well ngko ada 2 kidney je.cell kidney kalau dah rosak memang tak akan renew bukan macam bila pakai produk anti penuan cell ngko akan renew balik. CELL KIDNEY TIDAK RENEW OKAY JEMAH BEDAH PAHAM. caps lock gittew takut ada yang terlepas pandang.
kan nanti kena kidney failure merana seumur hidup..iolls takut
panjang pulak bercerita kan pasal produk pemutih ni.

lagi satu semua peniaga on9 ni memang panggil customer dia yunk/yang/yank/sayang eh?
nak jual produk untuk lelaki la kalau cenggini.

p/s : korang tahu tak orang yang berkulit cerah ni lebih berisiko untuk dapar skin cancer sebab kadar melanin pada kulit dorang amat sikit berbanding orang yang berkulit gelap.
well iolls kulit sawo matang 
p/s : peace no war okey.anything komen je tu pun kalau ada yang baca.




2 comments:

  1. Replies
    1. semua org nak cantik sampai tak fikir kesan untuk jgka masa panjang

      Delete