Friday, October 23, 2015

define happiness

define happiness

dulu masa aku dah ada diploma aku rasa 'eh tak cukup ni, nak buat degree' plus member aku mostly ada degree, so nak sama taraf dengan dorang.

so dapat sambung degree. tapi seriously life dalam degree ni sangat lifeless. diploma tersangat lah best. maybe sebab aku slow learner, nak faham satu benda tu amat susah.

final year ni perit sangat, proposal hancuss, stress level toksah cakap. melangit, skala berapa tak tahu la.

aku nak escape, bila fikirkan parents, tak jadi. behave kejap.

dulu rasa berlagak buat degree, tapi hidup tak happy tak guna jugak

memang minat asal bukan nursing, tapi lepas amek dip aku jatuh cinta.. sebab tu sambung degree. life is hopeless right now. result hampeh..

happiness tu tak terletak pada tahap belajar, ada orang tak belajar tapi happy. ada pangkat dr, datuk etc tak semestinya happy.

dulu aku fikir nak sambung je, tak fikir perasaan mak ayah, tak terfikir nak hulur duit dekat dorang
hopeless saadah hopeless.

mak ayah tak bangga pun anak ada degree, yang penting anak yang menyenangkan dorang.

at certain point orang tengok aku happy but degree life is sampah.

kenapa dulu tak teruskan my dream yang nak jadi chef?

kenapa tak amek kulrinari?

at the young age, no one guide me.. bila dah tua camni baru fikir..

define happiness for me please

1 comment: